Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A rendőrség nem nyomoz a Pető Intézet vezetése ellen tett feljelentés ügyében

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A rendőrség nem indított nyomozást a Pető Intézet vezetése ellen sikkasztás gyanújával tett feljelentés nyomán - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI megkeresésére.

Szerdán az Index írt arról, hogy a Pető Intézet "kétségbeesett dolgozóinak egy csoportját" annyira felháborították az intézet fokozódó pénzügyi problémái, és az a mód, ahogy a korábbi figyelmeztetéseket szőnyeg alá söpörte a menedzsment, hogy a napokban feljelentették a vezetőséget.

Az ügyészségnek és a rendőrségnek megküldött levél szerint a Pető-menedzsment ténykedésével kapcsolatban több esetben felvetődhet a sikkasztás, a hűtlen kezelés és az okirat-hamisítás alapos gyanúja is - írta a portál.

Az Index kitért arra, hogy a Fővárosi Főügyészség szóvivőjének tájékoztatása szerint a Pető Intézet ismeretlen dolgozói által hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt tett feljelentés alapján a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség november 22-én feljelentés-kiegészítést rendelt el, amelynek teljesítésével a Budapesti XII. kerületi Rendőrkapitányságot bízta meg.

Az ORFK csütörtöki tájékoztatása szerint a rendőrség nem indított nyomozást.

Szabó Tímea, az Együtt-PM elnökségi tagja csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a választási szövetség azonnali vizsgálatot követel a Pető Intézet ügyében.

Schaffhauser Franz, a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetének rektora az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: az intézmény teljes dolgozói köre visszautasítja a vádakat, amelyekről a menedzsment szerdán értesült a sajtóból. A menedzsment csütörtökön belső vizsgálatot kezdeményezett és áll elébe a külső vizsgálatnak - közölte, hangsúlyozva, hogy az intézet Magyar Örökség- és Prima-díjas.