eur:
394.16
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Cirkuszrevüvel nyit az M3 csatorna

Már a december 20-ai indulásakor mintegy 1,4 millió háztartásba jut el a közmédia retrócsatornája, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) archívumára épülő M3 kábeltelevízió.

Szabó László Zsolt, az MTVA megbízott vezérigazgatója a tévét bemutató szerdai budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a csatorna arra is lehetőséget ad, hogy a közmédia digitalizálja a birtokában lévő archívum tartalmát.

Beszámolt arról is, hogy a kábelcsatornát piaci tendenciák, a nézők változó tévézési szokásai hívták életre. A gyermekeknek programokat kínáló M2 után ez lesz a közmédia második tematikus tévécsatornája.

A vezérigazgató az archívum kezelését és feldolgozását az MTVA fontos feladatai közé sorolta. Az archívum tartalmának tematikus bemutatása lehetőséget ad a korábbi generációk munkájának, ötleteinek, kreativitásának bemutatására - emelte ki.

Az M3 december 20-án, este hat órakor a Cirkuszrevü, színészek a porondon című, 1963-ban rögzített műsorral nyit, de a nézők számos olyan műsort is láthatnak majd, amelyek bemutatásuk óta nem kerültek adásba - mondta Kálomista Zsuzsanna, az MTVA archívumért és tartalomkereskedelemért felelős igazgatója, az M3 intendánsa. A csatorna több hasonló műsort, úgynevezett M3-premiert is bemutat majd, olyanokat, amelyek a digitalizálás hiánya miatt eddig nem voltak láthatók.

Az indulás napján egy tévéjátékot is levetít az M3, A templom egere címmel, másnap pedig az Irány Mexikót láthatják a nézők. A második napon egy főzőműsor is adásba kerül, amelyben Koós János készít ünnepi ételeket, és a Halló fiúk, halló lányok című produkciót is műsorra tűzik.

A továbbiakban a nézők ismét megnézhetik a Zenebutik vagy a Leg-leg-leg adásait, a képernyőn találkozhatnak Kodály Zoltánnal és a 11 éves Kocsis Zoltánnal, de azt is láthatják majd, hogy Kern András tizennégy évesen miként nyerte meg a Ki mit tud című vetélkedőt - ígérte Kálomista Zsuzsanna. Újra vetítik a Szomszédok, a Nők a pult mögött vagy a Kórház a város szélén című sorozatokat is, és adásba kerül az 1993-tól kezdődő Játék határok nélkül című nemzetközi ügyességi vetélkedő.

Januártól színházi előadások is láthatók lesznek az M3-on, és megismétlik a Cimbora adásait is. A sportrajongók az ünnepek alatt, majd utána hétvégenként nosztalgiázhatnak, a gyermekek pedig ugyancsak hétvégenként láthatnak nekik szóló színházi előadásokat, műsorokat az archívumból.

Kálomista Zsuzsanna azt is elmondta: a Magyar Telekom kábelszolgáltató január 7-étől az alapcsomagjában továbbítja a csatornát. Addig a MinDig TV kódolatlanul teszi hozzáférhetővé az M3-at, január 7-e után pedig extra csomagjába illeszti. Az M3 az UPC-nél a digitális kábel alapcsomagba kerül, és a Digi is ebbe a csomagjába teszi. Emellett folyamatosan kötik a megállapodásokat a kisebb műsorterjesztőkkel.

Rákay Philip, az MTV Zrt. vezérigazgató-helyettese a közös nemzeti kultúrkincs részének nevezte a közmédia archívumát.

A tájékoztató résztvevői neves egykori tévésekkel is találkozhattak, többek között Juhász Előd, Rózsa György és Dévényi Tibor elevenítette fel műsorait.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×