Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Jobbik: aki a baloldalra szavaz, "egy csomagban kapja Gyurcsányt, Bajnait és Mesterházyt"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Jobbik győzni szeretne a 2014-es országgyűlési képviselőválasztáson - jelentette ki Vona Gábor pártelnök kedd este Hajdúböszörményben.

"Nem latolgatunk esélyeket, a Jobbik győzni szeretne a következő választáson" - mondta Vona Gábor a helyi művelődési központban rendezett lakossági fórumon, ahol bemutatta Kulcsár Gergelyt, a Jobbik Hajdú-Bihar 6. választókerületének képviselőjelöltjét.

A Jobbik elnöke a munkahelyteremtést jelölte meg a következő időszak legalapvetőbb feladatának.

Aki meg akarja oldani az oktatás, az egészségügy, a nyugdíjrendszer reformját, annak munkahelyeket kell teremtenie - mondta Vona Gábor.

"Magyar munkahelyeket, magyar emberek számára" - tette hozzá, megjegyezve, hogy "a közmunka nem munkahely, az szociálpolitika".

Vona Gábor kormányképes erőnek nevezte a Jobbikot, amelynek a programját - mint kifejtette - több professzor írta, mint a többi pártét együtt, de nem vállalják nyilvánosan, mert "el kell tartaniuk a családjukat".

A Jobbik elnöke cáfolta, hogy pártja szélsőséges lenne. "A jobbik nem szélsőséges párt, mint ahogy támogatói sem azok" - mondta, hozzátéve, hogy a radikális jelzőt vállalják.

A radikalizmus azt jelenti, hogy gyökeresen meg akarja oldani a problémákat - jegyezte meg, majd arról beszélt, hogy azok a pártok a szélsőségesek, amelyek az elmúlt 24 évben a mostani helyzetbe hozták az országot: eltüntették az állami vagyont, négy-ötszörösére növelték az államadósságot, leépítették az ipart, miközben félmillió ember elhagyta az országot.

Vona Gábor szerint ebben az MSZP-nek és a Fidesznek is megvan a maga felelőssége, és aki ebből nem kér, annak van harmadik magoldás: a Jobbik, amely lehetőséget kér a választóktól, hogy bizonyítson.

Kulcsár Gergely beszédében a 2014-es választás igazi tétjének azt nevezte: melyik az az erő, amely úgy tudja leváltani a kormányt, hogy "Gyurcsányék ne jöjjenek vissza". Szerinte aki a baloldalra szavaz, "egy csomagban kapja Gyurcsányt, Bajnait és Mesterházyt".