eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Hat ország osztozott idén a Nemzetközi Emmy-díjakon

Hat ország osztozott a kilenc kategória díjain a New Yorkban megrendezett Nemzetközi Emmy-díjátadón, amelynek fénypontjaként J.J. Abrams amerikai film- és televíziós producer, forgatókönyvíró különleges elismerésben részesült.

Az Egyesült Államokon kívüli produkciókat és művészeket jutalmazó díjak idei győzteseinek listája jóval globálisabb volt az elmúlt évekéhez képest, amikor döntően Nagy-Britannia zsebelte be az elismeréseket. A szigetország ezúttal három szobrocskát gyűjtött be, két-két díjat nyertek francia és brazil produkciók, Ausztrália, Németország és Dél-Korea pedig egy-egy kategóriában diadalmaskodott a helyi idő szerint hétfő este tartott gálán a New York-i Hiltonban.

A legjobb színésznőnek járó díjat a brazil Fernanda Montenegro kapta a Sweet Mother című produkcióért, míg a legjobb színésznek járó elismerést Sean Beannek ítélték az Accused című brit krimiantológia egyik epizódjában nyújtott alakításáért. Az este fénypontjaként a Lost - Eltűntek című sorozatot és a Csillagok háborúja újabb epizódját is jegyző J.J. Abrams vehette át a Nemzetközi Emmy alapítóinak díját, amelyet Zachary Quinto, a szintén Abrams által jegyzett legújabb Star Trek-film Spockja adott át a rendező-producernek.

A legjobb művészeti produkció kategóriájában holtverseny alakult ki a multikulturális gyermekzenekarról szóló Hello? Orchestra című dél-koreai produkció és a Queen együttes legendás énekeséről szóló Freddie Mercury: The Great Pretender című brit dokumentumfilm között.

A legjobb vígjáték kategóriájában a Moone Boy című ír szituációs komédia diadalmaskodott, míg a legjobb drámai sorozat mezőnyéből a The Returned című, zombikról szóló francia produkció került ki győztesen. A franciák vihették haza a legjobb dokumentumfilmért járó szobrocskát is a 5 Broken Cameras című alkotásért.

Az A Day for a Miracle című német produkció kapta a legjobb televíziós film, illetve minisorozat díját, a brazil Side by Side című sorozat pedig a telenovellák kategóriájában győzedelmeskedett. Ausztrália a Go Back to Where You Came From című dokumentumfilm-sorozat révén szerzett Emmyt.

A televíziós Oscar-díjként is emlegetett Emmy-díj nemzetközi változatát a Nemzetközi Televíziós Akadémia osztja ki évente. Az idei, sorrendben 41. díjátadó ünnepség házigazdája John Oliver brit komikus volt. A kilenc kategória díjaiért 19 ország 36 televíziós alkotása versenyzett.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×