Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hat ország osztozott idén a Nemzetközi Emmy-díjakon

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hat ország osztozott a kilenc kategória díjain a New Yorkban megrendezett Nemzetközi Emmy-díjátadón, amelynek fénypontjaként J.J. Abrams amerikai film- és televíziós producer, forgatókönyvíró különleges elismerésben részesült.

Az Egyesült Államokon kívüli produkciókat és művészeket jutalmazó díjak idei győzteseinek listája jóval globálisabb volt az elmúlt évekéhez képest, amikor döntően Nagy-Britannia zsebelte be az elismeréseket. A szigetország ezúttal három szobrocskát gyűjtött be, két-két díjat nyertek francia és brazil produkciók, Ausztrália, Németország és Dél-Korea pedig egy-egy kategóriában diadalmaskodott a helyi idő szerint hétfő este tartott gálán a New York-i Hiltonban.

A legjobb színésznőnek járó díjat a brazil Fernanda Montenegro kapta a Sweet Mother című produkcióért, míg a legjobb színésznek járó elismerést Sean Beannek ítélték az Accused című brit krimiantológia egyik epizódjában nyújtott alakításáért. Az este fénypontjaként a Lost - Eltűntek című sorozatot és a Csillagok háborúja újabb epizódját is jegyző J.J. Abrams vehette át a Nemzetközi Emmy alapítóinak díját, amelyet Zachary Quinto, a szintén Abrams által jegyzett legújabb Star Trek-film Spockja adott át a rendező-producernek.

A legjobb művészeti produkció kategóriájában holtverseny alakult ki a multikulturális gyermekzenekarról szóló Hello? Orchestra című dél-koreai produkció és a Queen együttes legendás énekeséről szóló Freddie Mercury: The Great Pretender című brit dokumentumfilm között.

A legjobb vígjáték kategóriájában a Moone Boy című ír szituációs komédia diadalmaskodott, míg a legjobb drámai sorozat mezőnyéből a The Returned című, zombikról szóló francia produkció került ki győztesen. A franciák vihették haza a legjobb dokumentumfilmért járó szobrocskát is a 5 Broken Cameras című alkotásért.

Az A Day for a Miracle című német produkció kapta a legjobb televíziós film, illetve minisorozat díját, a brazil Side by Side című sorozat pedig a telenovellák kategóriájában győzedelmeskedett. Ausztrália a Go Back to Where You Came From című dokumentumfilm-sorozat révén szerzett Emmyt.

A televíziós Oscar-díjként is emlegetett Emmy-díj nemzetközi változatát a Nemzetközi Televíziós Akadémia osztja ki évente. Az idei, sorrendben 41. díjátadó ünnepség házigazdája John Oliver brit komikus volt. A kilenc kategória díjaiért 19 ország 36 televíziós alkotása versenyzett.