Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kifizetik a pedagógusoknak a túlmunkát - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Pluszpénz illeti meg a pedagógusokat, ha a kötött munkaidőn, vagyis heti 32 órán felül benn kell maradniuk a munkahelyükön - írja a Magyar Nemzet. A Népszabadság azt írja, hogy a kezelőorvosok korlátlanul kutathatnának a betegek egészségügyi adatai között a parlament előtt lévő törvénymódosítás szerint.

A Népszabadság azt írja, hogy a kezelőorvosok korlátlanul kutathatnának a betegek egészségügyi adatai között a parlament előtt lévő törvénymódosítás szerint. Egy központi adatbázisból bármelyik orvos megismerhetné bármelyik beteg összes egészségügyi információját, kivéve, ha ezt az illető előzetesen írásban megtiltotta az egészségbiztosítónál -- olvasható a cikkben.

A Magyar Nemzet megszerezte a pedagógusok ágazati kollektív szerződését. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a Pedagógusok Szakszervezete által pénteken kötött megállapodás szerint plusz pénz illeti meg a tanárokat, ha a kötött munkaidőn, vagyis heti 32 órán felül benn kell maradniuk az iskolában.

Az Index Kenneth Arrow Nobel-díjas közgazdásszal közöl interjút. A szakember szerint lehet rossz gazdának vagy gyenge szabályozónak tartani az államot, de a válságban az az érdekes, hogy a magánszféra pont ugyanolyan gyengén muzsikált. Arrow túlformalizáltnak tartja a közgazdaságtant, ő a jó mérések és a közeli megfigyelés fontosságát hangsúlyozza.

Leggyakrabban a görög, valamint a spanyol kis- és középvállalatok panaszkodnak a bankhitel elérhetőségének nehézségei miatt, míg például a német kkv-knak csak a 8 százaléka említette ezt problémaként - derült ki az Európai Központi Bank friss felméréséből. Részletek a portfolio.hu-n.

A napi.hu szerint hiába érkezett újra pozitív adat a német gazdaságról, a németek sem menthetik meg az eurózónát a visszacsúszástól, sőt van olyan elemző, aki szerint még hozzá is járulhatnak a katasztrófához.

Az öt százalékos betéti kamatok ma kiemelkedőnek számítanak, épp ezért érdemes még az év végi határidő előtt félretenni megtakarításainkat -- tanácsolja a pencentrum.hu.