eur:
393.83
usd:
365.36
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Martonyi: a fiatalok teszik sikeressé Magyarországot

A fiatalok teszik sikeressé Magyarországot, ötleteikkel, kíváncsiságukkal, bátorságukkal, önbizalmukkal, eszményeikkel - hangoztatta Martonyi János külügyminiszter a Fiatal vállalkozók hetének zárónapján, pénteken Budapesten.

Kifejtette: Magyarország sikeres ország, minden visszaesés és megtorpanás ellenére sikeres, elindult egy úton, amelyen tovább fog haladni. "Az úton csak akkor tudunk továbbmenni, ha azok az emberek, akik hisznek magukban, az országukban, a piacgazdaságban, a versenyben, és a demokráciában, azok velünk vannak" - mondta a külügyminiszter, hozzátéve, hogy a Fiatal vállalkozók hetének rendezvényein ezek az emberek vannak jelen. A fiatalok nélkül nem lesz sikeres Magyarország - hangsúlyozta Martonyi János.

A külügyminiszter szavai szerint sikeres vállalkozó az lehet, aki kíváncsi, bátor, bízik magában, és hisz az ötletének sikerében. A vállalkozáshoz kell még valami más: egymásban és a közösségünkben is bíznunk kell: a legfontosabb közösség a nemzeti közösség, azaz az ország - mondta. Az igazán sikeres emberek hisznek a közösségük sikerében - mondta Martonyi János.

Arról is beszélt, hogy Törökország több tekintetben közel áll Magyarországhoz. Örömét fejezte ki, hogy Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) és a Fiatal Török Üzletemberek Szervezete (TÜGIAD) az eseményen együttműködési megállapodást írt alá.

Kovács Patrik, a FIVOSZ alapító elnöke köszöntőjében kiemelte: Budapesten és 11 vidéki városban egész héten közel 50 ingyenesen látogatható rendezvénysorozattal várták a fiatalokat. Terveik szerint a szervezet jövőre megerősíti megyei hálózatát és női bizottságát, hogy új kapukat nyisson a fiatal magyar vállalkozóknak, akik globális színtérben gondolkodnak. A török és a magyar szervezet közötti együttműködéssel reményeik szerint "stabil és időtálló hidat" építenek két közös múltban osztozó nemzet ifjai között - mondta.

Az ötödik Országos Fiatal Vállalkozó díjat idén Szórádi Bence, a LED-es fényforrásokat forgalmazó webáruházat üzemeltető JCQ Hungary Kft. ügyvezetője vehette át a Fiatal vállalkozók hetének pénteki gáláján.

A díj a fiatal vállalkozói generáció jeles képviselőinek munkásságát ismeri el, azokat a vállalkozókat, akik fiatal koruk ellenére sikeresek a gazdasági életben, és jó példaként szolgálhatnak társaik számára. A nyertes a Mol Nyrt. által felajánlott 100 ezer forint értékű üzemanyagkártya mellett számos csúcstalálkozón képviselheti korosztályát a nemzetközi üzleti életben európai uniós követként.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×