eur:
394.64
usd:
364.89
bux:
65498.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Az alaptörvényben rögzítik a rezsicsökkentés védelmét - lapszemle

A Magyar Nemzet információi szerint a Fidesz-frakcióban döntöttek arról, alaptörvény-kiegészítésben rögzítik a rezsicsökkentés védelmét. Ez azt tartalmazza majd, hogy a nonprofit közszolgáltatások működését sarkalatos, vagyis kétharmados többséget igénylő törvény szabályozza a jövőben.

A napi.hu beszámolója szerint, minél több szabadnap jár egy ország lakóinak, annál elégedetlenebbek pihenőidejük hoszával. A franciák 30 szabadnappal számolhatnak minden évben, mégis alig tizedük elégedett, az amerikaiak átlagos 14 napjukkal kétharmaduk elégedett. A magyarok 23 napjukkal Lengyelország után a másodikok a régióban.

Az Index arról ír, a Nagyvárad térnél talált 116 kilogrammos második világháborús bomba miatt elmaradt a Dunamelléki Református Egyházkerület 26 lelkipásztorának felszentelő ünnepsége. A lelkésszentelést ezért december elsejére tették át a Nagyvárad téri református templomban.

A Magyar Nemzet online összefoglalta a CNN amerikai hírtelevízió oldalán megjelent 11 dolog, amit tudnod kell, mielőtt Magyarországra látogatsz című írást, amiben romantikus képet festenek hazánkról. Ebben a tengerentúli zsurnalisták a Nobel-díjasoktól a sör és borfogyasztási szokásokig több dolgoról írnak.

A Magyar Hírlapnak Gulyás Gergely országgyűlési képviselő azt mondta, a Fidesz javaslatot készít elő annak érdekében, hogy megszűnő párt ne hagyhasson maga után adósságot. A vezető tisztségviselőknek személyes vagyonukkal is felelniük kell az államtól kampánycélra kapott pénzekért.

Az Index beszámolója szerint vége a nők ingyenbulijának. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság tavasszal indított eljárást az egyik fővárosi szórakózóhely ellen, amiért a nőket ingyen engedte be, míg a férfiaknak 1000 forintot kellett fizetniük. A döntés értelmében nem lehet diszkriminálni, mindenkinek ugyan annyit kell fizetnie a szórakozóhelyeken is.

A portfolio.hu beszámolója szerint féléves csúcson állhatnak az állam pénzügyi tartalékai. Ennek oka, az uniós támogatások októberi nagy összegeű beáramlása, illetve a dollárkötvény e het kibocsátása.

Az agrárszektor.hu szerint minden hazai agrárérdekeltségből visszavonta Szingapúrban bejegyzett, CSIM Pte. Ltd nevű cégét Csányi Sándor, az OTP Bank elnök vezérigazgatója. A CSIM helyét az utóbbi másfél évben mindenhol a Bonafarm Zrt. vette át, ami - a szingapúri céghez hasonlóan - a Bonitás 2002 Zrt. érdekeltségébe tartozik, ez utóbbiban pedig Csányi Sándor a kizárólagos tulajdonos.

A napi.hu az autólízingről közöl írást. A devizahitel probléma nem csak a lakásvásárlókat érinti, a mai napig sok autóhitel szerződés létezik, amelynél a havi törlesztőrészlet jelentősen megemelkedett. Van, aki inkább értékesítené az autót, hogy megszabaduljon a hiteltől, ehhez azonban szüksége lenne a törzskönyvre. Ám ez nem minden esetben van a lízingelőnél - kit illet ez az okmány, visszatarthatja-e a törzskönyvet a bank - ezt fejtegeti a napi.hu.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×