Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az alaptörvényben rögzítik a rezsicsökkentés védelmét - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Nemzet információi szerint a Fidesz-frakcióban döntöttek arról, alaptörvény-kiegészítésben rögzítik a rezsicsökkentés védelmét. Ez azt tartalmazza majd, hogy a nonprofit közszolgáltatások működését sarkalatos, vagyis kétharmados többséget igénylő törvény szabályozza a jövőben.

A napi.hu beszámolója szerint, minél több szabadnap jár egy ország lakóinak, annál elégedetlenebbek pihenőidejük hoszával. A franciák 30 szabadnappal számolhatnak minden évben, mégis alig tizedük elégedett, az amerikaiak átlagos 14 napjukkal kétharmaduk elégedett. A magyarok 23 napjukkal Lengyelország után a másodikok a régióban.

Az Index arról ír, a Nagyvárad térnél talált 116 kilogrammos második világháborús bomba miatt elmaradt a Dunamelléki Református Egyházkerület 26 lelkipásztorának felszentelő ünnepsége. A lelkésszentelést ezért december elsejére tették át a Nagyvárad téri református templomban.

A Magyar Nemzet online összefoglalta a CNN amerikai hírtelevízió oldalán megjelent 11 dolog, amit tudnod kell, mielőtt Magyarországra látogatsz című írást, amiben romantikus képet festenek hazánkról. Ebben a tengerentúli zsurnalisták a Nobel-díjasoktól a sör és borfogyasztási szokásokig több dolgoról írnak.

A Magyar Hírlapnak Gulyás Gergely országgyűlési képviselő azt mondta, a Fidesz javaslatot készít elő annak érdekében, hogy megszűnő párt ne hagyhasson maga után adósságot. A vezető tisztségviselőknek személyes vagyonukkal is felelniük kell az államtól kampánycélra kapott pénzekért.

Az Index beszámolója szerint vége a nők ingyenbulijának. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság tavasszal indított eljárást az egyik fővárosi szórakózóhely ellen, amiért a nőket ingyen engedte be, míg a férfiaknak 1000 forintot kellett fizetniük. A döntés értelmében nem lehet diszkriminálni, mindenkinek ugyan annyit kell fizetnie a szórakozóhelyeken is.

A portfolio.hu beszámolója szerint féléves csúcson állhatnak az állam pénzügyi tartalékai. Ennek oka, az uniós támogatások októberi nagy összegeű beáramlása, illetve a dollárkötvény e het kibocsátása.

Az agrárszektor.hu szerint minden hazai agrárérdekeltségből visszavonta Szingapúrban bejegyzett, CSIM Pte. Ltd nevű cégét Csányi Sándor, az OTP Bank elnök vezérigazgatója. A CSIM helyét az utóbbi másfél évben mindenhol a Bonafarm Zrt. vette át, ami - a szingapúri céghez hasonlóan - a Bonitás 2002 Zrt. érdekeltségébe tartozik, ez utóbbiban pedig Csányi Sándor a kizárólagos tulajdonos.

A napi.hu az autólízingről közöl írást. A devizahitel probléma nem csak a lakásvásárlókat érinti, a mai napig sok autóhitel szerződés létezik, amelynél a havi törlesztőrészlet jelentősen megemelkedett. Van, aki inkább értékesítené az autót, hogy megszabaduljon a hiteltől, ehhez azonban szüksége lenne a törzskönyvre. Ám ez nem minden esetben van a lízingelőnél - kit illet ez az okmány, visszatarthatja-e a törzskönyvet a bank - ezt fejtegeti a napi.hu.