Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Már sejthető: ekkor lesz a parlamenti választás

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egyre több kormánypárti nyilatkozat utal arra, hogy április hatodikán lesz az országgyűlési választás.

Az alaptörvény szerint áprilisban vagy májusban kell megtartani az országgyűlési választást. A pontos időpontot Áder János köztársasági elnök tűzi ki, várhatóan a jövő év elején.

Kormánypárti nyilatkozatokból ugyanakkor már sejteni lehet a voksolás várható időpontját.

Csepel polgármestere, Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő a TV2 Mokka című műsorában úgy fogalmazott, hogy elindul az április 6-i választáson.

"Én most a Fidesz választókerületi elnöke vagyok, és úgy néz ki, hogy az április 6.-i országgyűlési választáson fogok indulni" - mondta a politikus.

Orbán Viktor miniszterelnök már a szeptemberi Fidesz-kongresszust követően utalt a választás időpontjára a közrádió reggeli műsorában.

"Hat hónap van hátra" - jelezte akkor a kormányfő.

Szájer József európai parlamenti képviselő egyik beszéde arra engedett következtetni, hogy az országgyűlési választás áprilisban, az európai parlamenti pedig májusban lesz.

"Az ország jövője a tét, mindannyiunkon múlik, hogy erre a kérdésre minél többen adják majd áprilisban és májusban a helyes választ" - fogalmazott a Fidesz EP-képviselője.

Néhány nappal ezelőtt Seszták Miklós kereszténydemokrata képviselő a parlamentben egy bekiabálásra válaszolva szintén arra utalt, hogy az országgyűlési választás április 6-án lesz.

Hanganyag: Herczeg Zsolt