eur:
394.23
usd:
370.28
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Bomba az Orczy parknál - Kiürítik a Szent István kórház egy részét!

Kiürítik az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Üllői úthoz közeli főépületét és az égésplasztika egységet az Orczy parknál talált több mint 100 kilogrammos második világháborús betonromboló gránát miatt - közölte az intézményfenntartó csütörtök délután az MTI-vel.

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet közleménye szerint az érintett 23 beteget kórházon belül, a sebészeten és a belgyógyászati osztályon helyezik el.

Tájékoztatásuk szerint a közelben lévő Heim Pál Gyermekkórház Üllői úti bejáratát szintén lezárják, a megközelítés az Elnök és a Delej utca felől lehetséges a lezárás ideje alatt. A betegellátás mindkét intézményben biztonságos - tették hozzá.

A rendőrség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy már lezárták az Üllői utat a Korányi Sándor utca és a Vágóhíd utca között, az Orczy utat az Elnök utcától a Nagyvárad térig, valamint a Haller utcát a Nagyvárad tértől a Tűzoltó utcáig.

A 24-es villamos és a 3-as metró szerelvényei már nem állnak meg a Nagyvárad téren, a 281-es busz pedig nem érinti a Balázs Béla úti és a Nagyvárad téri megállót - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere az MTI-t.

Az Orczy parknál talált bomba környékét 300 méteres sugarú körben ürítik ki - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
Kisdi Máté hozzátette, a kiürítés a már említett kórházi épületek mellett érinti a Semmelweis Egyetem elméleti tömbjét, valamint 500 lakást, ahonnan az előzetes becslések alapján nagyjából ezer embert kell kiköltöztetni. A lakókat átmenetileg a Telepi Károly utcai általános iskola és gimnázium, valamint a Ferencvárosi Művelődési Központ épületében fogadják.

Az Orczy Parkban talált bomba miatt csütörtök délután kiürítették a Bárka Színház épületét is. Az estére tervezett Álarcosbál című előadás elmarad- közölte Hóbor Helga, a Bárka Színház sajtómunkatársa az MTI-vel.

A Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egy 116 kilogramm összsúlyú, 203 milliméteres, második világháborús szovjet betonromboló gránátot találtak a fővárosi Orczy park mellett egy építkezés közben.
Németh-Zsohár Agnieszka hozzátette, a gránátban 25 kilogrammnyi robbanóanyag lehet. Már a helyszínen vannak a VIII. és IX. kerületi védelmi bizottság elnökei, akik egyeztetnek a katasztrófavédelem és a rendőrség munkatársaival.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×