eur:
393.69
usd:
368.37
bux:
66159.57
2024. április 24. szerda György

Újra járható a földcsuszamlás miatt lezárt 7-es út Fonyódnál

Újra járható a 7-es út Fonyód és Alsóbélatelep között, ahol a több mint egy hete a csapadékos időjárás miatt ismét megcsúszott a magas part, és mivel veszélyeztette az arra közlekedőket, ezért az utat lezárták - közölte a Somogy megyei katasztrófavédelmi szóvivő szerda este az MTI-vel.

Gaál Attila tájékoztatása szerint a Pécsi Bányakapitányság geológus szakértőjének véleménye alapján a hatóságok úgy döntöttek, hogy szerda délutántól újra megnyitják a forgalom előtt az érintett szakaszt.

Ezt megelőzően a szakértő a MÁV Zrt. biztonsági szakemberével, a siófoki katasztrófavédelmi kirendeltség vezetőjével és a fonyódi katasztrófavédelmi megbízottal vizsgálta meg az 58 méter szélességben megcsúszott partfalat, és megállapította, hogy a továbbiakban nagy mozgások már nem várhatóak, az út megnyitásának földtani veszélyeztetettsége pillanatnyilag nincs - közölte a szóvivő.

Hozzátette, a szakember ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az időjárási körülmények függvényében (20 millimétert meghaladó áztató csapadék és az azt követő erős széllökések) hasonló mozgások később is kialakulhatnak. Ezért az érintett szakaszt a fonyódi katasztrófavédelmi megbízott rendszeresen átvizsgálja.

A 7-es út fonyódi szakaszát az idén már háromszor kellett lezárni a magas part megcsúszása, illetve omlása miatt. Tavasszal a kiadós esőzés következtében csúszott meg a partfal, emiatt április elején egy hétig lezárva tartották a Fonyód és Alsóbélatelep közötti útszakaszt. Júniusban két, egyenként egy-másfél köbméteres szikladarab mozdult el a 7-es út irányába a magas parton, ezért újra le kellett zárni a főutat. A most ismét megcsúszó földtömeg több fát is magával sodort.

A forgalmat minden esetben a fonyódi hegy mögött haladó utakra terelték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×