Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bedőlt a főváros plázaterve - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A napi.hu úgy tudja: bedőlt a főváros plázaterve, ugyanis nem vált be a divat outlet koncepció a Róbert Károly körúti Material Center alsó szintjeinek hasznosítására.

A napi.hu úgy tudja: bedőlt a főváros plázaterve, ugyanis nem vált be a divat outlet koncepció a Róbert Károly körúti Material Center alsó szintjeinek hasznosítására. A komplexumban várhatóan egy nemzetközi bútor és lakberendezési cikkeket forgalmazó cég nyit üzletet, legkorábban jövő ősszel.

Magyar Nemzet arról ír, hogy eddig 1800 nevelőszülő speciális képzését kezdték meg az Új Széchenyi Terv keretében, közülük 200 az új belépő. A lapnak a szociális és családügyekért felelős államtitkár azt mondta: egy éven belül 10 százalékkal kellene növelni a nevelőszülők számát, ami csaknem 500 embert jelent, de a jelenlegi tempót figyelembe véve ez nem jelenthet gondot.

A Népszabadságból kiderül, hogy idén októberig csaknem 930 millió forintot költött a Nemzeti Választási Iroda a jövő évi országgyűlési, és európai parlamenti választások előkészítésére. Ebből az összegből 550 millió forintnál is több jutott a verseny nélkül kiválasztott beszállítóknak, két, közbeszerzés alól mentesített beruházásra - köztük egy 230 millió forint értékűre - még sort sem kerítettek.

A napi.hu cikke szerint a közlekedési bírságolási ügyeket jövőre már nem csak egy országos központban, Szombathelyen intézi a rendőrség, hanem Kelet-Magyarország területét érintően Vásárosnaményben is. A kormány azzal számol, hogy a több száz új, többfunkciós traffipax működtetésével jelentősen megnő majd a közigazgatási hatósági eljárások száma.

A napi.hu cikkéből megtudhatják: az amerikai költségvetés és az adósságplafon körüli újabb konfliktust tartja a jövő év legnagyobb befektetői kockázatának a Normura elemzője. A szakértő szerint a radikális ellenzék bármit hajlandó kockáztatni Obama elnök megszorongatása érdekében. Emiatt katasztrófa jöhet a piacokon.

Az Index írásában az áll: egyelőre a Dallasi Állatkert szakemberei is csak találgatják, hogy miért gyilkolta meg egyik társát egy hímoroszlán. Egyelőre csak annyi biztos, hogy a kifejlett hím a nyakánál kapta el Joharit, az ötéves nőstényt, és egyszerűen megfojtotta.