eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Végleg bezár a józsefvárosi piac - lapszemle

Csütörtökön valószínűleg végleg bezár a józsefvárosi piac - írja a Pénzcentrum.hu. A Portfolio.hu arról ír, hogy óriási az érdeklődés a magyar dollárkötvény iránt.

A Magyar Nemzet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel közöl interjút. A politikus szerint a családi adókedvezmény kiterjesztésének lényege, hogy azok a szülők, akik a gyermekek után járó kedvezményt jelenleg nem tudják teljes egészében igénybe venni, a következő évtől az összegekkel adójuk mellett a járulékaikat is csökkenthetik, így a lehetséges adómegtakarítás 16 százalékról a bruttó bér 33 százalékára növekszik. A lépés nagyjából ötvenmilliárd forinttal hagy többet csaknem 270 ezer háztartásban - fejtette ki Varga Mihály.

A Népszabadság információi szerint még ki se írták a 3-as metró szerelvényeinek felújítására, illetve beszerzésére vonatkozó tendert, de máris a részletekről tárgyalnak az oroszokkal. Hivatalosan éppen a közbeszerzési pályázat előkészítése érdekében több partnerrel folytatnak megbeszéléseket, a lap forrásai azonban egyetlen cégről hallottak. Az egyeztetéseket nem Tarlós István vagy egyik helyettese folytatja a nagyjából hetvenmilliárdos üzletről, a tárgyalást pedig a lehetséges orosz partner kezdeményezte.

Az Index.hu oldalon arról olvashatnak, hogy a fővárosi kerékpárkölcsönző - ha nem csúszik újra - fél év múlva indul, a Budapesti Közlekedési Központ viszont már készül a növekvő biciklis forgalomra. A város több pontján új forgalmi rendet alakítottak ki, hogy megkönnyítsék a kerékpárosok haladását.

A Portfolio.hu arról ír, hogy óriási az érdeklődés a magyar dollárkötvény iránt. A kibocsátást jó időzítéssel és nagyon vonzó kamatfeltétellel indította el az Államadósság Kezelő Központ, így sikerült lejjebb vinni a kibocsátás tényleges felárát. A befolyó pénzt nagy valószínűséggel két, januárban és májusban lejáró devizakötvény törlesztésére fordítják, így csak átmenetileg emeli meg a mostani forrásbevonás az államadósságot.

A Napi.hu oldalon arról olvashatnak, hogy az Európai Unió a szokásosnál hamarabb befogadhat 25 magyar nagyprojektet. Még ebben az uniós fejlesztési ciklusban több forrást is átcsoportosíthat Magyarország az egyik programból a másikba.

A Pénzcentrum.hu cikke szerint csütörtökön valószínűleg végleg bezár a Józsefvárosi Piac. Az önkormányzat becslése szerint a piac évente 15 milliárd forint adóbevétel-kiesést jelent, így nincs semmilyen racionális érv arra, hogy változatlan formában működjön.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×