eur:
395.08
usd:
371.04
bux:
65161.94
2024. április 19. péntek Emma

József Attila szobra visszakerült a Kossuth térre - fotók

Helyére került József Attila szobra a Duna partján. A költő visszaérkezett a Kossuth térre.

A költő előkerült és újra nézi a Dunát - adja hírül az Urbanista blog, ahol fotók is láthatók.

Megkezdődik a Kossuth téri József Attila szobor felújítása a tér átépítési munkálatai keretében - tájékoztatta néhány nappal ezelőtt az MTI-t a Steindl Imre-program vezetője. Wachsler Tamás ismertette: a költő szobrán csak kisebb javítások váltak szükségessé, ezért hamarosan vissza is szállítják a térre, hogy az újonnan kialakított Duna-parti sétányon helyezzék el.

Elmondta: Marton László és Vadász György a Dunánál címet viselő emlékműve a korábbinál méltóbb helyre, a Dunához közelebb, Vadász György elképzelése szerinti helyre kerül.

A tervek alapján, az új kialakítást követően József Attila szobrában a Duna idei, történelmi rekordot jelentő vízszintjénél másfél méterrel magasabb ár sem tehet kárt.

A Kossuth-tér átépítésének előkészületeit február 26-án kezdték meg. A kormány tervei szerint a tér rekonstrukciója 2014 májusáig készül el. A Steindl Imre-program néven megvalósuló beruházással az Országház alatti látogatóközpont és hatszáz férőhelyes, háromszintes mélygarázs épül, továbbá növelik a zöldfelületek arányát, és körbejárhatóvá teszik a parlament épületét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×