eur:
395.13
usd:
371.12
bux:
65254.29
2024. április 19. péntek Emma

Tarlós: félrevezető, politikailag motivált akció volt a városházán

A főpolgármester álláspontja szerint félrevezető és politikailag motivált volt a Város Mindenkié csütörtöki tiltakozó akciója, amellyel a szervezet három órán át megakadályozta a Fővárosi Közgyűlés munkavégzését.

Tarlós István az MTI-nek azt mondta: a demonstrálók által felolvasott kiáltvány esetében felmerül a rágalmazás, az esetleges lázítás fogalma. Szavai szerint az érintettek túl azon, hogy olyan helyzetet kívánnak 100 százalékosan megoldani, amire még Svédországban sem képesek, az előző városvezetés semmilyen mértékben nem gondoskodott a hajléktalanokról, különben nem lennének tele velük az aluljárók és utcák.

A főpolgármester szerint a Város Mindenkié olyanokkal "hecceli ezeket a szerencsétlen sorsú embereket", ami egyáltalán nem igaz. Példaként említette: az önkormányzatnak ha akarna sem lenne módja lakást adni a hajléktalanoknak, hiszen a fővárosnak 149 lakása van, abból száz lakhatatlan.

Megjegyezte: Demszky Gábor volt főpolgármester és Horváth Csaba szocialista fővárosi politikus sem osztogatott lakásokat, sőt az ellátás minősége és a helyek befogadóképessége is kisebb volt, mint most.

Tarlós István kijelentette: nem tudja másként értékelni a demonstrációt, mint nyilvánvaló politikai motiváció alapján elhatározott - álláspontja szerint - anarchista félrevezető akciót.

A főpolgármester szerint a szocialista párt fővárosi részlege "képmutató, kétkulacsos játékot mutat". Horváth Csaba főpolgármester-helyettesként tehetetlen volt annak idején, most pedig egyértelműen a tiltakozók mellé áll, míg két MSZP-s kerületi polgármester, Tóth József és Szabados Ákos tiltott közterületeket jelölt ki, s a XIII. kerület hozta meg a legszélesebb körű, legszigorúbb döntést ezekről - mondta.

Hozzátette: a kerületi döntésekről a közgyűlés nem fog szavazni, azok a törvény erejénél fogva kerülnek a rendeletbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×