eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kiosztották a kampányfeladatokat a Fidesz elnökségében - lapszemle

A Fidesz elnökségében kiosztották a 2014-es országgyűlési választások kampányával kapcsolatok feladatokat - tudta meg a Magyar Nemzet. A Népszabadság szerint százmilliókat lobbiztak ki a területi országgyűlési képviselők kórházaik számára.

A Fidesz elnökségében kiosztották a jövő évi országgyűlési választások kampányával kapcsolatok feladatokat - tudta meg a Magyar Nemzet. A napilap szerint Kósa Lajos a szervezeti struktúráért, Pokorni Zoltán az önkormányzatokkal történő kapcsolattartásért, Rogán Antal pedig a kommunikációért felel majd a kampányban.

Százmilliókat lobbiztak ki a területi országgyűlési képviselők kórházaik számára - írja a Népszabadság. Több olyan kórház is van, amely jelentősen több pénzt kap a konszolidációra szánt 30-32 milliárd forintos összegből, mint amennyi az egészségügyi kormányzat által meghatározottak szerint járna.

Az Index azt írja: 30 milliárd forintból lehetne Budapesten Vidámparkot építeni. Állami vagy önkormányzati szerepvállalás nélkül, hitel hiányában ez lehetetlen, állítják ingatlanfejlesztők, akik foglalkoztak a lehetőséggel. A beruházás a számítások szerint 12-15 éven belül térülne meg.

A Népszabadság azt írja: ismét módosítja az Alkotmányt a kormány a "rezsicsökkentés védelme" érdekében. A napilap a Fidesz-frakció illetékes munkacsoportjának kiszivárgott javaslatára hivatkozik. Eszerint a kormánypártok szeretnék, ha a módosításról még karácsony előtt szavazna az Országgyűlés.

Egy friss kutatás szerint a bevándorlók többet tettek Nagy-Britanniáért, mint maguk a britek - olvasható a Magyar Nemzet Online-on. Meglepő adatokat közölt a brit statisztikai hivatal: az elkövetkező huszonöt évben mintegy 10 millió fővel fog növekedni az Egyesült Királyság népessége, ennek 60 százaléka külföldről érkezett, vagy korábban bevándorolt szülők gyermeke. A bevándorlással kapcsolatos brit vitáról a hírportálon olvashatnak.

Ha csak virtuálisan is, de teljesen újjászületett a simontornyai vár - írja az Index. Az erről készült kisfilm 11 percében végigkövetheti a Sárvíz mocsarai közé épült vár változatos történetét, bővülését, újabb és újabb átépítéseit, de még a belső terek, a palotatermek és a várkápolna berendezése is részletesen megelevenedik.

Szorul a hurok a legnagyobb külföldi bankok körül - írja a Napi.hu. A korábbi 3-4 után immár 15-re bővült azon nagybankok köre, amelyeknél a feltételezett devizaárfolyam-manipulációs ügyben folyik a vizsgálat. Részletek a 9 órakor kezdődő üzleti reggeli című műsorunkban.

A Portfolio.hu arról számol be, hogy elképzelhető, hogy negatív betéti kamatot vezethet be, sőt, akár eszközvásárlásokba is kezdhet az Európai Központi Bank, ha szükségesnek látja az inflációs célja elérése érdekében. Peter Praet, az Európai Központi Bank vezető közgazdásza a Wall Street Journalnek beszélt a szóba jöhető megoldásokról.

A Pénzcentrum.hu a zálogházi hitelekről ír. Úgy fogalmaz: még ha ez is a legismertebb hitelforma, a legtöbben keveset tudnak róla. Az összeállításból kiderül, hogy mit kell tenni, ha valakinek pénzre van szüksége? Meddig és mennyit kell visszafizetni, ha szeretné viszontlátni a zálogba adott értéktárgyait?

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×