eur:
392.49
usd:
365.97
bux:
66865.77
2024. április 25. csütörtök Márk

Ellenzéki támogatást vár a Fidesz a büntető törvénykönyv szigorításához - a nap hírei

Megnevezte a jövő évi parlamenti választásra állított 31 jelöltjét az Együtt-Párbeszéd Magyarországért Szövetség. Csütörtökön dönthet a Fővárosi Közgyűlés azokról a területekről, ahol tiltott lesz a hajléktalanság.

Az ellenzéki képviselők támogatását várja a Fidesz ahhoz, hogy hétfőn a házszabálytól való eltéréssel megszavazhassák a büntető törvénykönyv szigorítását. Rogán Antal elmondta: azért a sietség, hogy megakadályozzák az ároktői banda egyik tagjának szabadulását. A házszabálytól való eltéréshez a képviselők négyötödének támogatása szükséges. A férfi, aki a jelenlegi jogi szabályozás szerint november 22-én házi őrizetbe kerülne, társaival a gyanú szerint 2008-ban és 2009-ben idős embereket támadott meg és fosztott ki otthonukban, kettőt olyan súlyosan megvertek, hogy belehaltak sérüléseikbe.

Stratégiai megállapodást kötött a Nemzetgazdasági Minisztérium a turizmus és vendéglátás területen működő szervezetekkel. Az egyezség alapján az öt szakmai testület részt vesz az ágazatra vonatkozó jogszabályok előkészítésében. Horváth Viktória turizmusért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta: a társadalmi egyeztetésen lévő tízéves időszakra szóló Nemzeti Turizmusfejlesztési Koncepcióban fontos helyen szerepel a versenyképesség növelése, a minőségi szolgáltatás megteremtése.

Már több mint ötvenezer határon túli magyar jelezte, hogy voksolni kíván a 2014-es parlamenti választáson - írja a Népszabadság. A lap adatai szerint az 51 és félezer határon túli magyar közül 22 ezer Romániában él, és viszonylag nagy az érdeklődés Szerbiában is, ahonnan 13 és fél ezer regisztrációs kérelem érkezett. Mintegy 13 ezer esetben viszont nem derül ki, hogy hol él az érintett, mivel a nyilvántartásba történő felvételről e-mail

Megnevezte 31 jelöltjét az Együtt - Párbeszéd Magyarországért Szövetség, akiket az egyéni választókerületekben indít a 2014-es parlamenti választáson. A jelöltek közül 20-at az Együtt - A Korszakváltók Pártja, 11-et a Párbeszéd Magyarországért állított. Az indulókból 5-en most is parlamenti képviselők: 4-en a PM képviseletében, függetlenként, Göndör István pedig az MSZP frakciójában politizál.

Jelentős mértékben csökkentené a kétharmados törvények körét az MSZP - írja a lap birtokába került anyag alapján a Magyar Nemzet. Bárándy Gergely, a párt jogi szakpolitikusa megerősítette, hogy a szocialisták kivennék a sarkalatos törvények közül egyebek közt a közteherviselés és a nyugdíjrendszer alapvető szabályairól, valamint a rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok szervezéséről szóló jogszabályokat. A politikus szerint a jelenlegi kétharmados tárgykörök nagy részének a mindenkori kormányzat döntési kompetenciájába kell tartoznia.

Csütörtökön dönthet a Fővárosi Közgyűlés azokról a területekről, ahol tiltott lesz a hajléktalanság. A rendelettervezet szerint jogellenes lesz az életvitelszerű tartózkodás a többi között a világörökségi területeken, a megállókban, állomásokon, utasvárókban, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, egyes aluljárókban és az azok bejáratától számított 50 méteren belül. Több kerületi önkormányzat további területek bevonását kérte a hajléktalanságot tiltó rendeletbe.

Olcsóbbak lehetnek jövőre a nyugdíjas BKK-bérletek a fővárosban. György István, Bagdy Gábor és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettesek közös előterjesztésükben azt javasolják: a most 3700 forintos havi nyugdíjas szelvény kerüljön 10 százalékkal kevesebbe, 3330 forintba. A többi jegy- és bérlet árát nem változtatnák meg. Ha a Fővárosi Közgyűlés elfogadja az előterjesztést, akkor jövőre kétheti tanulóbérletet, a mostaninál kedvezőbb árú kutyabérletet és nosztalgiabérletet is bevezethetnek, a diák és nyugdíjas éves Budapest-bérlet viszont megszűnne.

A Magyar Nemzet úgy tudja: kártérítési per kezdődik Washingtonban a sukorói kaszinóberuházás meghiúsulása miatt. A hétfőn induló eljárás várhatóan két hétig tart, az izraeli befektetők több mint 100 milliárd forintos kártérítést követelnek a magyar államtól. A sukorói kaszinóberuházás mögött egy Cipruson bejegyzett cég állt volna, Magyarország és Ciprus pedig korábban nemzetközi beruházásvédelmi egyezményt kötött, ebben szerepel az, hogy peres ügyekben washingtoni választott bírósághoz lehet fordulni.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×