eur:
394.62
usd:
369.51
bux:
65597
2024. április 23. kedd Béla

Drasztikusan csökkentené a kétharmados törvények körét az MSZP

Drasztikusan csökkentené a kétharmados törvények körét az MSZP - írta szombati számában a Magyar Nemzet Bárándy Gergelyre, a párt jogi szakpolitikusára hivatkozva.

Az országgyűlési képviselő megerősítette a lap birtokába került, Jogállamiság és demokrácia című, a február 8-i ellenzéki egyeztetésekre készült dokumentumban foglaltakat, miszerint a szocialisták kivennék a sarkalatos törvények közül többek között a családok, illetőleg a nemzeti vagyon védelméről szóló törvényt. Szintén feles törvénybe foglalnák a közteherviselés és a nyugdíjrendszer alapvető szabályairól, valamint a rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok szervezéséről szóló jogszabályokat.

Bárándy Gergely hangsúlyozta: a munkaanyag nem egy elfogadott dokumentum, ezért nem hozták korábban nyilvánosságra, de az abban foglaltakat vállalják. A politikus szerint a jelenlegi kétharmados tárgykörök nagy részének a mindenkori kormányzat döntési kompetenciájába kell tartoznia. Hozzátette: a választók azért adnak felhatalmazást egy kormánynak, hogy a programjában szereplő gazdaság-, család- és büntetőpolitikát, vagy éppen adópolitikát megvalósítsa, azonban a Fidesz a kétharmados törvényekkel próbálja megakadályozni a választói akarat érvényesülését.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×