Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Újabb haladékot kért az ír gázoló - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Jávor Benedek vezeti a Párbeszéd Magyarországért EP-listáját - írja a Nészabadság. A Magyar Nemzet arról számol be, hogy újabb két hetes gondolkodási időt kért az ír gázoló.

Jávor Benedek vezeti a Párbeszéd Magyarországért európai parlamenti listáját és nem kizárt, hogy ő lesz az Együtt-PM közös európai parlamenti listavezetője - írja a Népszabadság. A lap szerint ez még a szövetségesi tárgyalások eredményétől függ; az viszont bizonyos, hogy az LMP egykori alapítója Brüsszelbe készül.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy újabb két hét gondolkodási időt kért az ír gázolóként ismert férfi, hogy eldöntse, hajlandó-e Magyarországra jönni megkezdeni a két gyermek életének kioltásáért 2002-ben kirótt büntetésének letöltését. A napilap emlékeztet: Navracsics Tibor igazságügyi miniszter korábban garanciát vállalt arra, amennyiben Magyarországra jön Francis Ciarán Tobin, a lehető legrövidebb időn belül hazatérhet Írországba, hogy ott ülje le fennmaradó büntetését.

Az Index a Human Rights Watch jelentése kapcsán a családon belüli erőszakot elszenvedett nőkkel készült interjúkból idéz. A szervezet szerint a rendőrök nem lépnek fel kellő eréllyel, és ha születik is távoltartó végzés, semmit sem ér.

Leválaszthatják a gyógyítást végző klinikákat az egyetemekről - írja a Népszabadság. Az új felsőoktatási stratégiai körüli vitákról a részletesen a lapban olvashatnak.

Bruttó 137,4 milliárd forintból újul meg a Szajol-Püspökladány vasútvonal. A Magyar Nemzet Online videós beszámolója azt mutatja meg, hol tartanak jelenleg a munkálatok. Az utazóközönség várhatóan 2015 második felében veheti birtokba a megújult vonalat.

Két hétig újra lesznek lengyel határok - írja az Index. Az ellenőrzéseket máról november 23-ig állítják vissza a határátkelőhelyeken és a repülőtereken. A police.hu szerint a varsói ENSZ klímakonferencia miatt van szükség a fokozott ellenőrzésre.

Az eddig lezárult devizahiteles-perek 90 százalékában a bankok nyertek, a vesztes ügyek többségében pedig a Kúriához fognak fordulni felülvizsgálati kérelemmel - írja a napi.hu. A Kúrián úgy látják, a perek nem alkalmasak a társadalmi problémát jelentő devizahitel-gondok rendezésére. Hétfőn megszülethet a jogegységi döntés.

Tőzsdén a Twitter, kilőtt az árfolyam - írja a portfolio.hu. A Twitter elsődleges részvénykibocsátása bekerült minden idők legnagyobb internetes részvénykibocsátásai közé. A portál egy összeállítást is készített arról az öt emberről, akit a Twitter tett milliárdossá.

Idén harmadik alkalommal rendezik meg az Internetes Vásárlás Napja nevű rendezvényt - írja a pénzcentrum.hu. Ma több száz webshop kínálatából lehet akciós áron vásárolni.