eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Újabb haladékot kért az ír gázoló - lapszemle

Jávor Benedek vezeti a Párbeszéd Magyarországért EP-listáját - írja a Nészabadság. A Magyar Nemzet arról számol be, hogy újabb két hetes gondolkodási időt kért az ír gázoló.

Jávor Benedek vezeti a Párbeszéd Magyarországért európai parlamenti listáját és nem kizárt, hogy ő lesz az Együtt-PM közös európai parlamenti listavezetője - írja a Népszabadság. A lap szerint ez még a szövetségesi tárgyalások eredményétől függ; az viszont bizonyos, hogy az LMP egykori alapítója Brüsszelbe készül.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy újabb két hét gondolkodási időt kért az ír gázolóként ismert férfi, hogy eldöntse, hajlandó-e Magyarországra jönni megkezdeni a két gyermek életének kioltásáért 2002-ben kirótt büntetésének letöltését. A napilap emlékeztet: Navracsics Tibor igazságügyi miniszter korábban garanciát vállalt arra, amennyiben Magyarországra jön Francis Ciarán Tobin, a lehető legrövidebb időn belül hazatérhet Írországba, hogy ott ülje le fennmaradó büntetését.

Az Index a Human Rights Watch jelentése kapcsán a családon belüli erőszakot elszenvedett nőkkel készült interjúkból idéz. A szervezet szerint a rendőrök nem lépnek fel kellő eréllyel, és ha születik is távoltartó végzés, semmit sem ér.

Leválaszthatják a gyógyítást végző klinikákat az egyetemekről - írja a Népszabadság. Az új felsőoktatási stratégiai körüli vitákról a részletesen a lapban olvashatnak.

Bruttó 137,4 milliárd forintból újul meg a Szajol-Püspökladány vasútvonal. A Magyar Nemzet Online videós beszámolója azt mutatja meg, hol tartanak jelenleg a munkálatok. Az utazóközönség várhatóan 2015 második felében veheti birtokba a megújult vonalat.

Két hétig újra lesznek lengyel határok - írja az Index. Az ellenőrzéseket máról november 23-ig állítják vissza a határátkelőhelyeken és a repülőtereken. A police.hu szerint a varsói ENSZ klímakonferencia miatt van szükség a fokozott ellenőrzésre.

Az eddig lezárult devizahiteles-perek 90 százalékában a bankok nyertek, a vesztes ügyek többségében pedig a Kúriához fognak fordulni felülvizsgálati kérelemmel - írja a napi.hu. A Kúrián úgy látják, a perek nem alkalmasak a társadalmi problémát jelentő devizahitel-gondok rendezésére. Hétfőn megszülethet a jogegységi döntés.

Tőzsdén a Twitter, kilőtt az árfolyam - írja a portfolio.hu. A Twitter elsődleges részvénykibocsátása bekerült minden idők legnagyobb internetes részvénykibocsátásai közé. A portál egy összeállítást is készített arról az öt emberről, akit a Twitter tett milliárdossá.

Idén harmadik alkalommal rendezik meg az Internetes Vásárlás Napja nevű rendezvényt - írja a pénzcentrum.hu. Ma több száz webshop kínálatából lehet akciós áron vásárolni.





Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×