Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Sokasodnak az átadó ünnepségek a választások előtt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A budapesti közbringa program áprilisi átadásával egy újabb beruházás fejeződik be közvetlenül az országgyűlési választás előtt. A kerékpározás szezonális tevékenység, de tavaszra várható egyebek mellett a 4-es metró startja, valamint a Kossuth tér megnyitása is.

Valószínűleg tele vannak az állami vezetők naptárai 2014 márciusára és áprilisára. Közvetlenül az országgyűlési választás előtt ugyanis egymást érik majd a különböző átadási ünnepségek, leginkább Budapesten. A fejlesztések nagy része uniós forrásból valósul meg.

Szerdán a főpolgármester bejelentette, hogy a MOL Bubi közbringa program 2014 negyedik hónapjában indul, de valószínűleg a prímet a 4-es metró átadása fogja elvinni. Itt nem pusztán egy több évtizedes múltra visszanyúló közlekedési beruházásról van szó, hanem a megállók környezetének megújításáról is.

Március 15-én már állami ünnepség is lehet a Nemzet Főterének nevezett teljesen átalakított Kossuth téren, a Parlament előtt, ahol mélygarázs és múzeum is nyílik. Több évtizedes adósság a Várkert Bazár rendbehozása, valamint megszépül az egyik legnagyobb fővárosi csomópont, a Ferenciek tere és környéke.

A kihasználatlan józsefvárosi pályaudvar területén alakítják ki a Sorsok Házát, a holokauszt gyermekáldozatainak emlékhelyét. A hajdani Ludovika és a mögötte elterülő Orczy-kert a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kampuszává változik át. Építenek egy teljesen új épületet, egy hektárral nő a zöldfelület, és felújítják a Ludovika épületét. Ez utóbbi jövő tavaszra lesz kész az előtte lévő térrel együtt. A többi épületnél az engedélyeztetés zajlik, a teljes komplexum 2015-től lesz használható.

Ezeken kívül több kerületben újulnak meg kisebb területek. A rekordgyorsasággal épülő új Fradi stadion valószínűleg nem készül el tavaszig, de áprilisra talán már 80 százalékos készültségben is lehet.

Hanganyag: Németh Zoltán