eur:
393.5
usd:
364.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Iszapömlés - A bíróság 32 milliós kártérítést ítélt meg egy családnak

Arra kötelezte a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt.-t a Fővárosi Törvényszék keddi elsőfokú, nem jogerős ítéletében, hogy 32 millió forint kártérítést fizessen egy családnak a vörösiszap-katasztrófában okozott nem vagyoni kárért.

A Salamonné Piltz Judit bíró által ismertetett ítélet szerint a cég a 2010. október 4-én az ajkai gyártelepén lévő X-es iszaptározó gátfalának átszakadásával összefüggésben megsértette egyebek között a felperesek jogát a testi épséghez és az egészséghez, valamint az emberi méltósághoz és az egészséges környezethez.

A bíróság ezért arra kötelezte a Mal Zrt.-t, hogy az öttagú kolontári család alkotta felperesek közül a szülőknek 9 és 12 millió forintot, egyik, a katasztrófában megsérült gyermeküknek 5 millió forintot, két másik gyermeküknek pedig 3-3 millió forintot fizessen meg 15 napon belül.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×