Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A NAV koordinálná a pénztárgép-rendeléseket - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Laborc Sándort hiába várják a ténymegállapító albizottság ülésére - írja a Népszabadság. Az Indexen arról lehet olvasni, hogy a Manchester United negyedszázada nem kezdte ilyen rosszul az évet

A Népszabadság szerint Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatója ismét levélben jelezte a Portik-Laborc ténymegállapító albizottság elnökének, hogy nem vesz részt a bizottsági ülésen. A távolléte miatt már a múlt héten is le kellett mondani az ülést.

A Népszabadság arról is ír, hogy a Nemzetgazdasági Minisztériumban elkészült egy rendelettervezet, amely szerint az online pénztárgéppiacon kialakult zavarok miatt a jövőben az adóhatóság koordinálná a több tízezer kereskedő pénztárgéprendelését. Vagyis a pénztárgépeket a jövőben tőlük lehetne megrendelniük a kereskedőknek a Nav honlapján.

Az Index arról számol be, hogy brit igazságügyi szakértők megfejtették Tutanhamon halálának rejtélyét. A fáraó a mostani virtuális kutatás szerint abba halt bele, hogy elütötte őt egy harci szekér. Az eredmények szerint a fáraó nem állt, hanem térdelt, amikor ez történt. Az nem derült ki, pontosan hogy is került ilyen testhelyzetben egy száguldó szekér elé, de az biztos, hogy az ütközés nemcsak a lábát, de a medencéjét és a bordáit is összezúzta.

Az Indexen arról is olvashatnak, hogy a Manchester United negyedszázada nem kezdte ilyen rosszul az évet. Sir Alex Ferguson edzőlegenda utódja középcsapatot csinált a Unitedből. A portál azt latolgatja, hogy javulhat-e az amerikai tulajdonú csapat. A lap emlékeztet arra, hogy Ferguson is így kezdte, ő akkor négy évet várt az első trófeájára.

A Pénzcentrum arra hívja fel a figyelmet, hogy alaposan átszabja a bankszámlacsomagokat az a már benyújtott törvényjavaslat, amely teljesen ingyenessé tenné a készpénzfelvételt február elsejétől. Az összeállításból kiderül, mennyit spórol a lakosság az intézkedéssel, melyek a legnépszerűbb számlacsomagok és, hogy mit jelentene a változás, ha a bankok nem növelnék egyéb díjaikat.

A Napi.hu úgy tudja: felszámolják a Lánchíd Hitel és Faktor Zrt-t. A hitelezéssel és faktorálással foglalkozó vállalkozással szemben tavaly bírósági és adóhatósági végrehajtás indult, idén pedig a pénzügyi felügyelet kezdte meg a végrehajtást. A cég engedélyét idén augusztusban vonták vissza.

A Napi.hu cikke szerint gyökeresen megváltoztatta értékesítési ösztönzési rendszerét a Mercedes az Egyesült Államokban, ami a - részben Kecskeméten készülő - modellek megjelenése mellett érezhetően hozzájárul az elmúlt időszak növekvő eladásaihoz. A lap ismerteti a prémiumrendszert, amely az autóvásárlók elégedettségén alapul.

A Portfolio írásából kiderül: a német közlekedési minisztérium kiszivárgott tervei szerint a külföldi látogatók hamarosan autópályadíjjal nézhetnek szembe Németországban. Éves szinten 100 eurót kérnének tőlük, szemben a mostani ingyenes úthasználattal. A díjfizetés alól adóleírással mentesülnének a németországi lakhellyel rendelkező autósok.

Hanganyag: Gál Ildikó