eur:
394.6
usd:
370.67
bux:
65390.42
2024. április 23. kedd Béla

Így ketyeghetnek majd a kampányhirdetések

A közszolgálati médiában és az országos kereskedelmi csatornákon 600 perc juthatna politikai kampányhirdetésekre - mondta az InfoRádiónak Gulyás Gergely fideszes politikus. Hozzátette: a helyi kereskedelmi médiumok maguk határozhatnák meg, mennyi időt szánnak a hirdetésekre. Esetükben csak az előírás, hogy a jelöltek számára egyenlő mértékben kell biztosítani a megjelenés lehetőségét.

Az Alkotmány 5. módosítása az Európai Bizottsággal való megegyezésnek megfelelően azt tartalmazza, hogy nem csupán a közszolgálati, hanem a nem közszolgálati médiaszolgáltatók is közölhetnek politikai hirdetéseket, ám ezt csak ingyenesen tehetik meg - ismertette Gulyás Gergely.

Elmondta, hogy a törvény egyértelműen tartalmazni fogja, mennyi idő áll hirdetésekre rendelkezésre. Ez a közszolgálati médiában - vagyis a Magyar Rádióban, a Magyar Televízióban és a Duna Televízióban összesen - 600 perc.

A fideszes politikus jelezte: azt szeretnék, hogy a kereskedelmi csatornákon is - amennyiben azok kívánnak ingyenesen hirdetéseket közzétenni - ugyanennyi idő álljon rendelkezésre.

A hirdetéseket naponta három alkalommal, a 6 és 8, a 12 és 14, illetve a 18 és 20 óra közötti idősávokban, egységes blokkban, megszakítás nélkül köteles biztosítani a politikai reklámot közzétevő médiaszolgáltató.

Gulyás Gergely azt is elmondta, hogy az országos listák bejelentése és jogerőssé válása után sugároznák a reklámokat. Ám az ingyenes hirdetésekkel nem csak az országos listát állító pártok élhetnének: az egyéni jelölteknek 30 másodperces idő állna rendelkezésére. Az országos listát nem állító szervezeteknek is lenne lehetősége 30 másodperces időtartamban saját hirdetésük közzétételére.

A nem országos lefedettségű, nem közszolgálati médiaszolgáltatók esetében csak azt írná elő a jogszabály, hogy a jelöltek számára egyenlő mértékben kell biztosítani a megjelenés lehetőségét, és ingyenesen kell közzétenni a hirdetéseket. A helyi média maga határozhatja meg, milyen időtartamban biztosítja a jelöltek megjelenését - közölte Gulyás Gergely.

Hanganyag: Windisch Judit

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
A kamatdöntés döntheti el a forint sorsát

A kamatdöntés döntheti el a forint sorsát

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgathatják meg a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése lesz. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, de hétfőn egyelőre enyhe gyengüléssel indított. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×