eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Börtönbüntetést kaphatnak az emberéletet veszélyeztető fémtolvajok - lapszemle

A Magyar Nemzet összeállításából kiderül: legalább öt éves börtönbüntetést kaphatnak az emberéletet veszélyeztető fémtolvajok, ha a Parlament elfogadja az új fémtörvényhez kapcsolódó szigorú büntetőjogi szabályozást. A Népszabadság cikkéből kiderül: western filmet forgat a Hortobágyon Hajdu Szabolcs.

A Magyar Nemzet összeállításából kiderül: legalább öt éves börtönbüntetést kaphatnak az emberéletet veszélyeztető fémtolvajok, ha a Parlament elfogadja az új fémtörvényhez kapcsolódó szigorú büntetőjogi szabályozást. Boldog István fideszes országgyűlési képviselő a lapnak nyilatkozva azt mondta: ha a frakciója támogatja, még az ősszel teljessé válhat a fémek és színesfémek adásvételének szigorú szabályozása. Az eredeti elképzelésekhez hasonló tervezet készült, amely gyakorlatilag terroristákként kezeli a tömegkatasztrófa lehetőségét előidéző bűnözőket.

A Népszabadság cikkéből kiderül: western filmet forgat a Hortobágyon Hajdu Szabolcs. A készülő koprodukciós film irodalmi alapjául Tar Sándor Ház a térkép szélén című novellája szolgált. A magyar vadnyugaton a francia Isaach De Bankolé a legnagyobb sztár.

Az index a Vidámpark utolsó napjáról készült tudósítássorozatából kiderül: a bezárás megmozgatta az amúgy éppen a kihasználatlansága miatt évek óta súlyosan veszteséges létesítményt. A látogatók az utolsó napon akár félórát is várakoztak egyetlen játékra, vagy magára a bejutásra.

A Népszabadság az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) belső vizsgálatára hivatkozva azt írja: Súlyosan torzak a kórházak műtéti várólistái. A lap szerint az egészségbiztosító megkezdi a hibás információkat szolgáltató egészségügyi intézmények bírságolását. Az egészségpénztár minden egyes hibáért 30 ezer forintos büntetést ró ki, és az eset ellátásáért járó finanszírozást sem utalja mindaddig, míg az adott intézmény nem korrigálja a hibáját. Emiatt egyes nagy kórházak akár ötvenmillió forint havi bevételtől is eleshetnek.

A Magyar Nemzet online egy, a BBC-nek nyilatkozó banki gyakornok viszontagságos életéről ír. Az apropó, hogy múlt hónapban életét vesztette egy 21 éves gyakornok, Moritz Erhardt, miután egyhuzamban végigdolgozott három éjszakát a londoni Bank of America Merrill Lynchnél. A fiatalember a kollégium zuhanyzójában kapott agyvérzést.

Az index Grönladról készült fotósorozatából kiderül: a gleccserek olvadnak, a táj folyamatosan alakul, de Grönlandnak még mindig a legnagyobb részét jég borítja. A sziget valóban zöld területein élő 56 ezer helyi próbál alkalmazkodni a változó körülményekhez, miközben a kutatók a Grönlandon, az Északi-sarknál tapasztalt jelenségekből próbálják megfejteni, milyen ütemben és milyen hatással lesz a klímaváltozás a világ többi részére.

A portfolio.hu cikkéből kiderül: igénytelenül árusítjuk ingatlanainkat. A leírások gyakran pontatlanok, vagy hanyagok, a fényképek inkább riasztóak, mint csábítóak. A gazdasági hírtortál összeállítása tippeket ad a jó fotók elkészítéséhez, és részletes térképet is közöl, hogy Budapesten hol milyen négyzetméteráron vásárolhatunk lakást.

A napi.hu arról ír, hogy az e-útdíj bevezetése versenyhátrányba hozza a fő felvevőpiactól távol lévő, kelet-magyarországi vállalkozásokat, és azon keresztül is fuvarköltség-növekedést generál, hogy csökkenti a hazai fuvarkapacitásokat - legalábbis ez derült ki az 51. közgazdász vándorgyűlés logisztikai szekciójában. Részletek a napi.hu-n és az InfoRádió reggel 9 óra után kezdődő Üzleti Reggeli című műsorában.

A pénzcentrum.hu cikke szerint hamarosan megoldódhat a budapesti aluljárók áldatlan állapota, eltűnhetnek a zsibvásárok, az illegális kofák. A jogalkotói szándék szerint nemsokára hatékonyan intézkedhetnek az árusokkal szemben a közterület-felügyelők.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×