Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tisztújító kongresszust tart szombaton a Fidesz

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Huszonötödik, tisztújító kongresszusát tartja a Fidesz.

Az egész napos tanácskozást - amelyet eredetileg júniusban rendeztek volna meg, de a dunai árvízi helyzetre való tekintettel elhalasztottak - Budapesten, a Millenáris Parkban tartják. Felszólal mások mellett Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Kövér László házelnök, Kósa Lajos ügyvezető alelnök, Szájer József európai parlamenti képviselő és Tarlós István főpolgármester. Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök várhatóan délután mondja el beszédét.

A rendezvényre a pártküldötteken kívül meghívást kaptak a civil és határon túli szervezetek, valamint a diplomáciai testületek képviselői is - írták a tanácskozás hivatalos meghívójában.

A Fidesz legutóbb 2011. július 3-án tartott tisztújító kongresszust, ahol újraválasztották pártelnökké Orbán Viktort, és bizalmat szavaztak a Fidesz négy, már akkor is hivatalban lévő alelnökének, Kósa Lajosnak, Pelczné Gáll Ildikónak, Pokorni Zoltánnak és Varga Mihálynak. A két évvel ezelőtti tanácskozáson Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök arról beszélt, készen állnak arra, hogy megvívják a Fidesz történetének legnagyobb küzdelmét, nem hagyják, hogy Magyarország visszasodródjon a "görög útra".

A Fidesz alapszabálya szerint a kongresszus a párt legfelsőbb tanácskozó és döntéshozó szerve. Tisztújító kongresszust - ahol mások mellett megválasztják a pártelnököt és a négy alelnököt - kétévente kell összehívni.

A Fidesz sajtóirodájának tájékoztatása szerint a Millenárisra több ezer vendéget várnak.