Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyurcsány listavezető lehet, de egyéniben nem indul

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A tervek szerint Gyurcsány Ferenc egyéniben nem indul, de várhatóan ő lesz a Demokratikus Koalíció (DK) listavezetője az országgyűlési választáson, ahogy valószínűleg ő vezeti a párt listáját az európai parlamenti választáson is - közölte a DK szóvivője.

A szervezet október 12-én kongresszust tart, amit egy kétnapos elnökségi üléssel készítettek elő. Eldőlt, hogy a párt az elnökséget és az etikai bizottságot is érintő tisztújító kongresszusán színpadára állítja 106 országgyűlési képviselőjelöltjét.

Gréczy Zsolt szóvivő az MTI-nek elmondta, hogy jelenleg már több mint nyolcvan jelöltjük van. Az elnöki posztra egyedül Gyurcsány Ferenc kapott jelölést.

Közölte, hogy a tervek szerint Gyurcsány Ferenc nem indul egyéni körzetben a 2014-es választáson, mert a pártelnöknek az egész országban kampányolnia kell. Várhatóan ugyanakkor a pártelnök lesz a DK listavezetője az országgyűlési és az európai parlamenti választáson is.

Hozzátette, hogy az elnökség tagjainak "döntő többségét" viszont egyéniben is elindítják a jövő évi parlamenti választáson. Arról még nem született döntés, hogy pontosan kiket.

Gyurcsány Ferenc 2014 utáni politikai pályafutását is Magyarországon tervezi - tudatta a DK.

A szóvivő azt mondta, hogy a politikus neve "olyan erős hívószó a baloldali liberális demokraták számára", ami plusz szavazatokat hozhat a DK-nak, de ha az EP-választáson mandátumot szerezne, arról lemondana.