Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyurcsány Ferenc hátrébb léphet - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Gyurcsány itthon hátrébb léphet, az EP-választáson áll a DK-lista élére - írja a Népszabadság. Az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatójának felmentéséről az Indexen olvashatnak.
Népszabadság

Gyurcsány itthon hátrébb léphet, az EP-választáson áll a DK-lista élére. Az MSZP és a DK is biztos benne: végül mégis lesz együttműködés. Az exkormányfő gesztust tesz a szocialisták felé.

A kiberbűnözők az adathalászat mellett ellopják a személyiséget is. Az informatikai biztonság napján elhangzott: azt, hogy kit tekintünk barátnak és kit ellenségnek, főként az önként megosztott információ mennyisége dönti el.

Magyar Nemzet

Nem vesznek részt az ellenzéki pártok kampányában az egyesülésre készülő baloldali szakszervezetek - állították a Magyar Nemzetnek az érdekvédők. Tagadták azt is, hogy október 23-án - az MSZP és az Együtt-PM közös nagygyűlésével egy időben - jelentenék be uniójukat. A fúzióval többmilliárdos vagyont tesznek össze, illetve több mint hatvan ágazati szakszervezetet és 300-350 ezer tagot tömörítő "szuperkonföderációt" hoznak létre a szövetségek.

Bajnai Gordon egy keszthelyi lakossági fórumon többek között elmondta, nagyon egyértelmű a válasza arra a kérdésre, hogy együttműködne-e az Együtt-PM Orbán Viktorral: nem fognak a miniszterelnökkel egyezkedni, föl sem merül - közölte.

Index

Csütörtökön jelent meg egy videó, amin állítólag egy szombathelyi fideszes politikus kokainozik. Az Index összeszedte azokat a külföldi politikusokat és közszereplőket, akik szintén videók vagy hangfelvételek miatt kerültek nehéz helyzetbe. Volt, akit a Fehér Házból irányított betörés miatt hurcoltak meg, mások a parlamentben néztek pornót. Egy amerikai képviselő annyira bénán csajozott az interneten, hogy nemcsak fényképet küldött magáról, de még a nevét sem változtatta meg.

Felmentették állásából Sajó Andreát, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatóját. Már szerdán elterjedt a hír, hogy Szőcs Géza lehet az OSZK kormánybiztosa. Szőcs erről úgy nyilatkozott, hogy kinevezéséről nincs még döntés, de "készen áll minden fontos feladat elvállalására, de meg kell várni, míg kiérlelt szándék nem születik az ügyben". Szombattól az intézmény vezetését az eddigi általános főigazgató-helyettes, Szemerei Péter veszi át megbízotti jogkörrel.

Portfolio.hu
Végre fordulat látszik az amerikai tőzsdéken

Öt egymást követő napon estek az amerikai tőzsdék, ma viszont úgy tűnik, kezdenek magukra találni a vevők, és végre a pozitív tartományban zárhatnak a vezető amerikai részvényindexek. Gyakorlatilag az amerikai jegybank múlt hét szerdai bejelentése óta esnek a piacok, az esés azonban visszafogott, inkább kivárás jellemző a tőkepiacokon.

pénzcentrum.hu

A pénzforgalom elmúlt másfél évtizedének legjelentősebb fejlesztése valósult meg Magyarországon tavaly nyárra. A hazai bankok ugyanis képesek lettek az elektronikusan benyújtott átutalásokat a korábbi egy munkanap helyett legfeljebb négy órán belül eljuttatni a címzettekhez. A bevezetést leginkább szorgalmazó Magyar Nemzeti Bank szerint az új rendszer látványos sikereket hozott, sőt, hamarosan jöhet az újabb lépés, a 2 órás átutalás.

Napi.hu

Több pályázatnál felfüggesztette a döntéselőkészítés folyamatát a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. A Napi.hu utánajárt, mi lehet az oka a felfüggesztésnek; akad olyan pályázat, ahol vélhetően egy szűk kör vált kedvezményezetté.