Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Készenléti Rendőrségtől vezényeltek egységeket Észak-Magyarországra

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Szerdától a Készenléti Rendőrség bevetési egységei is közreműködnek az észak-magyarországi régió közrendjének, közbiztonságának megerősítésében - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a honlapján.

Közleményük szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye rendőr-főkapitányságaira 156 rendőrt és 39 rendőrségi gépjárművet vezényeltek. A rendőrök a nap 24 órájában az érintett kapitányságok állományával közösen látnak el szolgálatot, feladataikat az adott kapitányság vezetője határozza meg. Jászberényben és Taktaharkányban két-két lovas, Heves városában két kutyás járőr is teljesít szolgálatot. A Készenléti Rendőrség egységei "a szükséges ideig erősítik a települések közrendjét, közbiztonságát".

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta, a készenléti rendőrség egységei jelenlétükkel tovább növelik "a lakosság szubjektív biztonságérzetét, javítják a helyi rendőri erők reagáló képességét".

Dobó Dénes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a megyében a készenléti állományból 36 rendőr hat autóval és négy kerékpárral lát el majd el szolgálatot 14 település (Bagamér, Derecske, Ebes, Fülöp, Hajdúszovát, Hajdúdorog, Hajdúsámson, Hosszúpályi, Konyár, Létavértes, Monostorpályi, Nádudvar, Nyírábrány és Vámospércs) közterületein.