eur:
393.83
usd:
365.5
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Két uniós pénzcsapot még nem sikerült megnyitni - lapszemle

A Népszabadság arról ír, hogy mégsem sikerült megnyitni az összes uniós pénzcsapot. A főpolgármester a Magyar Nemzetnek megerősítette, hogy határidőre átadják a 4-es metrót.

A Népszabadság arról ír, hogy mégsem sikerült megnyitni az összes uniós pénzcsapot; két programnál ugyanis továbbra sem fizeti ki a nemzetközi közösség a pályázaton elnyert pénzeket. A probléma a lap szerint az elbírálási rendszer miatt lehet.

A Népszabadság azt is firtatja, hogy mit tartalmazhat a romák elleni gyilkosságsorozat titkos jelentése. A lap szerint ugyanis a Nemzetbiztonsági Hivatal eljárást feltárni hivatott háromtagú parlamenti munkacsoport nem csak egy jelentést készített; a nyilvános dokumentum mellett van egy másik is.

A főpolgármester a Magyar Nemzetnek megerősítette, hogy határidőre, vagyis március 31-ére átadják a 4-es metrót. A Népszabadság korábban késlekedésről írt. Tarlós István azt mondta: a tizenöt Alstom metrószerelvényből 14 túl van a próbákon, és hibátlanul közlekedik, egy járműnél még a beállítások zajlanak.

A Legfelsőbb Bíróság volt tanácsvezető bírája a Magyar Nemzet Online úgy fogalmazott: a 2006-os őszi események csupán óvodai hajcihőnek fognak tűnni, ha az MSZP nyeri meg a választást, és beváltja azokat a fenyegetéseket, amelyekkel az igazságszolgáltatást támadják. Völgyesi Miklós azután beszélt erről, hogy Mesterházy Attila, MSZP-elnök Miskolcon börtönbüntetést helyezett kilátásba az igazságszolgáltatás dolgozóinak azon eljárások kapcsán, amelyekről bebizonyosodik, hogy jogtalanul indultak.

Az Index úgy tudja: mégis volt magas rendőri vezető rokona a múlt héten balesetet okozó raliversenyzőnek, aki a társaival egy illegálisan lezárt úton ütközött össze a honvédelmi minisztert szállító gépkocsival. Az Index szerint Havasi Zoltán korábbi Nógrád megyei rendőrfőkapitány, majd kormánypárti szécsényi önkormányzati képviselő az: a Nemzeti Közszolgálati Egyetem jelenlegi docense, a raliversenyző húgának férjéről van szó.

Az Index a Harvard Egyetem evolúciós biológusának kutatásával foglalkozik, vagyis azzal, hogy miképpen élte volna túl az ember, ha 420-360 millió évvel ezelőtt a devon korszakban él.

A Portfolio.hu szerint érdekes megoldással fogadhatják el a képviselők az idei költségvetés hetedik módosítását: két különálló ülést tart ugyanis az Országgyűlés ezen a héten. A képviselők ma még megváltoztathatják, holnap pedig már el is fogadhatják a kormány idei költségvetést módosító előterjesztését, amely a pedagógus-életpályamodell bevezetéséről, az E.ON gázüzletágának állami felvásárlásáról és a takarékszövetkezeti integrációról szól.

A Pénzcentrum.hu összeállítást közöl arról, hogy milyen egészségkárosodást okozhat a lakásban terjedő penészgomba, és hogyan védekezhetünk ellene.

A Napi gazdaságból kiderül: októberben kerülhetnek nyilvánosságra a Praktiker magyarországi leányvállalatának jövőjére vonatkozó tervei: elképzelhető, hogy marad a tulajdonosi háttér, csak a lánc neve változik Max Bahrra, de szakmai befektető is megjelenhet.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×