eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Rendőrségi közlés Hende Csaba balesetéről

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával vizsgálja Hende Csaba honvédelmi minisztert szállító gépkocsi csütörtöki közlekedési balesetének körülményeit. Bővebb tájékoztatást csak a vizsgálat lezárása után adnak - közölte Kovács Zsófia, a főkapitányság sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata korábban azt közölte, hogy a minisztert szállító autó a Szécsény és Hollókő közötti 2122-es úton ütközött össze egy másik kocsival csütörtök délután öt óra körül, a balesetet az első információk szerint nem a minisztert szállító autó okozta. A balesetben öten sérültek meg.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) tájékoztatása szerint miután Hende Csaba vállsérülését ellátták, a miniszter pénteken jó általános állapotban, "további, otthoni gyógyulás céljából" elhagyta a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórházát. A kezelés után szintén hazatérhetett a miniszter munkatársa - aki könnyebb zúzódásokat szenvedett - és mellkasi sérüléssel ápolt gépkocsivezetője is.

A balesetet okozó gépkocsi vezetőjét továbbra is a Honvédkórházban ápolják. Õt mellkasi csontsérüléssel, valamint hasi és végtagzúzódással a baleseti sebészeti osztályon kezelik. Állapota stabil, megfigyelése és további kezelése várhatóan egy hétig tart - tették hozzá.

Szabó István mérnök dandártábornok, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka péntek reggel az MTI-nek azt mondta: a minisztert sem műteni, sem gipszelni nem kellett. Vállficamát helyrerakták, az éjszaka nyugodtan telt. Egy rögzítőkötéssel engedik ki a kórházból. A másik mentőhelikopterrel a kórházba vitt sérültet - aki fedett hasi sérülést szenvedett - néhány napra megfigyelésre bent tartják.

Szabó István elmondta, hogy csütörtök éjszaka a miniszteri autóban ülő másik két embert, a gépkocsivezetőt és a tárcavezető tanácsadóját is a Honvédkórházba vitték. Hende Csaba tanácsadója zúzódásokkal érkezett az intézménybe. A miniszteri autó sofőrje szegycsonttörést szenvedett, ő a salgótarjáni kórházból került át hozzájuk - mondta a kórház parancsnoka.

Hende Csaba péntek reggel a Facebook-oldalán azt közölte, hogy jobban van és "remélhetőleg néhány nap múlva minden visszatérhet a megszokott kerékvágásba".

Az MTI értesülése szerint az ötödik sérültet, az autóbalesetet feltehetően okozó raliautó navigátorát a balassagyarmati Kenessey Albert Kórház traumatológiai osztályán ápolják súlyos sérülésekkel.

Címlapról ajánljuk
Rengetegen halnak bele ebbe a betegségbe, pedig odafigyeléssel megelőzhető a kialakulása

Rengetegen halnak bele ebbe a betegségbe, pedig odafigyeléssel megelőzhető a kialakulása

Magyarországon 2022-ben a krónikus betegségek okozta halálesetek között a negyedik leggyakoribb volt a májbetegség. A krónikus májbetegek száma világszerte eléri a másfél milliárdot, és évente mintegy kétmillió ember hal meg ilyen betegség következtében – mondta az InfoRádióban a Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinikájának munkatársa abból az alkalomból, hogy idén is megtartják április 19-én a máj világnapját.

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×