Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Miért távozott a fóti polgármester?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A képviselő-testület és a közte kialakult bizalmatlansággal indokolta lemondását Cselőtei Erzsébet, Fót fideszes polgármestere - közölte az önkormányzat csütörtökön az MTI-vel. Az egyik helyi képviselő szerint az együttműködés hiányát, az egyeztetések elmaradását, illetve munkájának ellehetetlenítését hozta fel lemondásának indokaként a polgármester.

Bartos Sándor (Fidesz), a település egyik alpolgármestere megerősítette az MTI-nek, hogy Cselőtei Erzsébet lemondott posztjáról.

A fóti önkormányzat közleménye szerint szerdán a képviselő-testület havi rendes nyílt ülésén mondott le polgármesteri és képviselői mandátumáról Cselőtei Erzsébet. Mint írták, döntését a képviselő-testület és a közte kialakult bizalmatlansággal indokolta. A polgármester az ülésen írásban nyújtotta be lemondását, és átadta Pozderka Gábor (Fidesz) alpolgármesternek.

A testületi ülésről Szabó Mihály (Civil Összefogás a Fótiakért - CÖF) képviselő az MTI-nek elmondta, a személyeskedésig fajuló maratoni ülést a polgármester többször is elhagyta, majd visszatért, végül előhúzott a zsebéből és letett az asztalra egy cédulát, amelyen lemondása állt. Ezután a polgármesteri, valamint a képviselői posztról való távozását szóban is megindokolta - idézte fel a történteket Szabó Mihály.

A képviselő szerint a polgármester egyebek mellett azt sérelmezte, hogy a testület tagjai hosszabb ideje nem vették figyelembe a véleményét, nem működtek együtt, nem egyeztettek vele fontos kérdésekben, sőt "házon belül és kívül" is próbálták ellehetetleníteni. Már-már irányíthatatlanná vált a hivatal - mondta a képviselő, aki 2012 tavaszáig a Fidesz-frakcióhoz tartozott, de jelenleg a CÖF tagjaként politizál.

A fóti képviselő-testület tízfősre csökkent, öten a Fideszt, ketten az MSZP-t képviselik, egy képviselő a Jobbik, kettő a CÖF színeiben dolgozik.