eur:
394.35
usd:
370.59
bux:
66205.26
2024. április 16. kedd Csongor

Vádat emelt az ügyészség Lenhardt Balázs képviselő ellen

Vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség Lenhardt Balázs független, korábban jobbikos országgyűlési képviselő ellen - hangzott el az M1 szerda esti Híradójában.

A politikusnak két társával együtt azért kell bíróság elé állnia, mert tavaly decemberben - két társa közreműködésével - a Külügyminisztérium épülete előtt tartott rendezvényen meggyújtott egy izraeli zászlót.

Nagy Andrea a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője közölte, hogy főügyészség az országgyűlési képviselő és két társa ellen nyilvános rendezvényen elkövetett csoportos garázdaság bűntette miatt emeltek vádat a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságon.

Nagy Andrea korábban, júliusban a Magyar Nemzetnek azt mondta, a nyomozóhatóság bizonyítottnak találta a törvénysértést, amelyet azért értékeltek garázdaságnak, mert a zászlóégetés a médiában is nyilvánosságot kapott, és alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A képviselő a kihallgatáson elismerte, hogy felgyújtotta a zászlót, ugyanakkor úgy vélte, nem lépte túl a véleménynyilvánítás szabadságának kereteit - tette hozzá.

A politikus több mint egy hónappal a zászlóégetés előtt kilépett a Jobbikból. Mentelmi jogát júniusban felfüggesztette az Országgyűlés.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×