eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Orbán Viktor: Magyarország eurorealista

Magyarország nem euroszkeptikus, hanem eurorealista szemléletet képvisel - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Magyarország tiszteletbeli konzuljainak V. konferenciáján, az Országházban.

A kormányfő hangsúlyozta: Magyarország nem euroszkeptikus, egy ilyen politika ugyanis élesen szemben állna az ország ezeréves történelmi hagyományával.

Orbán Viktor ehelyett eurorealistaként jellemezte Magyarországot, amely - mint mondta - nem kíván csatlakozni azokhoz az államokhoz, amelyek szerint minden rendben van a kontinensen. Magyarország nem hajlandó elhallgatni a kedvezőtlen tendenciákat, ám teljes mellszélességgel kiáll az európai értékek mellett - jelentette ki a miniszterelnök.

Tíz év alatt 350 ezren mentek el vendégmunkásnak


Orbán Viktor miniszterelnök arról is beszélt, hogy 10 év alatt 350 ezren mentek el vendégmunkásnak Magyarországról.

A kormányfő Magyarország tiszteletbeli konzuljainak konferenciáján, Budapesten - az új-zélandi résztvevő kérdésére - kifejtette: a népességarányokat nézve ez a szám Közép-Európában alacsonynak számít. Hangsúlyozta, nem egy sajátos magyar jelenségről van szó, és például Ausztriából tavaly többen mentek el, mint Magyarországról.

Szavai szerint akik ma elmennek Magyarországról, azok vendégmunkások, azért távoznak, mert máshol könnyebben tudnak boldogulni, több pénzt tudnak keresni. Közép-Európa-szerte egy elsősorban Németországba irányuló vendégmunkás-jelenség tapasztalható - fogalmazott, hozzátéve, hogy az alapvetően német központú "agyelszívás" szerinte "nem egy baleset", hanem egy jól átgondolt stratégia következménye.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×