Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fidesz: nem járt központi fizetség az aláírásgyűjtésért

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A legfontosabb és legsikeresebb aláírásgyűjtésnek nevezte a rezsicsökkentés megvédése érdekében indított akciót Zsigó Róbert. A Fidesz szóvivője egyúttal hangsúlyozta: a kormánypárt központilag nem fizetett az aláírások gyűjtéséért, ám egy helyi politikusnak a saját jövedelméből van lehetősége jutalmazni a munkát.

A hvg.hu a birtokába került hangfelvételekre hivatkozva hétfőn arról írt, hogy aláírásonként 100 forintjába került a Fidesznek a rezsicsökkentés támogatására indított aláírásgyűjtés, ennyit fizetnek az önkénteseknek a szignók darabjáért. A hírportál szerint a 100 forintért aláírásokat gyűjtő fiatalokat szervezetten vetették be Dunakeszin, Fóton és a környező településeken.

Ezek alapján az MSZP-s Szanyi Tibor arra szólította fel a Fideszt, hogy haladéktalanul tisztázza a rezsicsökkentésért folytatott aláírásgyűjtés hátterét. Gyanús, hogy a kormánypárt "az ő híres rezsiharcát hamis és valódi aláírásokkal egyaránt kívánja alátámasztani" - indokolta a szocialisták követelését.

Zsigó Róbert budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Szanyi Tibor elferdítette a tényeket, valójában ugyanis az történt, hogy egy helyi politikus jutalmat ajánlott a saját fizetéséből fiataloknak az aláírásgyűjtésben való segítségért. Szó sincs arról, hogy a Fidesz központilag fizetett volna - jelentette ki a szóvivő.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az aláírásgyűjtő fiatalok nem támogatásban részesültek, hanem a rezsicsökkentés megvédése érdekében végzett munkájukért kaptak pénzt. A helyi választókerületi elnöknek, politikusnak ugyanis van lehetősége arra, hogy a saját jövedelméből jutalmazza a munkát - közölte.

Zsigó Róbert szerint egyébként a legfontosabb és legsikeresebb aláírás-gyűjtési akción vannak túl, hiszen majdnem 2,5 millióan írták alá az íveket.

Megismételte egyúttal, hogy Magyarország nem hagyja magát! Védjük meg a rezsicsökkentést címmel az ország sok pontján tartanak a napokban rezsicsökkentéssel kapcsolatos fórumokat, amelyek legfontosabb célja a személyes köszönetnyilvánítás az aláíróknak, akik kiálltak az ország, a családok érdekei mellett. Ezen a héten is több településen tartanak fórumot, így például Szigetváron, Pécsett, Gödöllőn, Cegléden és Budaörsön.

A Fidesz szóvivője elmondta, hogy a rendezvényeken a már megvalósult rezsicsökkentés mellett az ősztől hatályos újabb árcsökkenésről is tájékoztatást adnak. A rezsicsökkentést azt tette lehetővé, hogy Magyarország a saját lábára állt, "most már mi tudunk dönteni a saját sorsunkról" - fogalmazott.