Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Háborognak a hallgatók az órarendi harc miatt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Több egyetemen voltak fennakadások a tantárgyfelvétellel. Az intézmények szerint a számítógépes rendszer néha valóban túlterhelt, de garantálni tudják, hogy emiatt egyetlen hallgatót sem ér hátrány.

Az InfoRádió úgy értesült, hogy a Budapesti Corvinus Egyetemen az elsőéves hallgatók közül többen lemaradtak néhány tantárgyról, mert az írásos beiratkozás digitális átvezetése miatt nem jutottak be időben a Neptunba.

Az intézmény közleménye szerint viszont nincsenek problémák a Neptunnal. Az írásos beiratkozást a felsőoktatási törvény teszi kötelezővé, de a beiratkozási lapok feldolgozása nem akadályozza a tantárgyfelvételt. A hallgatókkal e-mailben kommunikálnak, a Neptunhoz való hozzáférést pedig egyetlen gombnyomással lehetővé teszik.

Az egyetem azt írja: "sajnos előfordul, hogy néhány hallgató lecsúszik a számára legoptimálisabb kedd, szerda vagy csütörtök délelőtti kurzusokról, de hétfőn reggel és pénteken is vannak órák, amelyekre ugyanúgy lehet jelentkezni. Ha kötelező tantárgyak létszámkorlátai bizonyulnak szűknek, akkor ezt a jelzés után orvosolni fogják az illetékesek."

Egy ELTE-s hallgatónak, a társadalomtudományi karon tanuló Jamriskó Tamásnak is gondja volt a tantárgyfelvétellel, de csak átmenetileg. Az ELTE oktatási igazgatója, Cseszregi Tamás szerint is adódhattak gondok, de emiatt egyetlen hallgatót sem érhet hátrány.

Úgy tudjuk, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen mesterszakos hallgatók nem tudtak belépni a rendszerbe. Az intézmény szerint hétfőn, a Közigazgatás-tudományi Karon valóban túlterhelés miatt valóban fennakadás volt a szolgáltatásban. "A kedd reggeli újraindítás óta a rendszer zavartalanul működik, az üzemeltetők felkészültek a hasonló esetekre" - olvasható az egyetem közleményében.

Hanganyag: Herczeg Zsolt