eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Internetes szavazás: a kazincbarcikai kórház szülészete a legjobb az országban

Másodszor érdemelte ki az év szülészete címet a Debreceni Egyetem kazincbarcikai kórháza egy internetes szavazáson - közölték a szavazás szervezői csütörtökön az MTI-vel.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei intézmény a szavazás minden kategóriájában magas pontszámot kapott az édesanyáktól, és az idén ezt kórházat tartották a felszereltség és környezet szempontjából is a legjobbnak.

A sajátos versenyt harmadik alkalommal hirdette meg a babaszoba.hu. gyermek-egészségügyi portál. A három évvel ezelőtt alapított Az év szülészete díj odaítéléséről a kismamák dönthettek, mintegy három hónapon át tartó internetes szavazáson értékelhették az összes állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő szülészetet, az idén 56 intézményt.

A kazincbarcikai kórház - amely néhány éve elnyerte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a UNICEF által adományozott Bababarát kórház címet - szülészeti osztálya másodszor kapta meg ezt az elismerést.

A szavazásból az is kiderült, hogy a kisebb vidéki kórházakhoz erősebben kötődnek a helybeli családok, míg a megyeszékhelyen vagy a fővárosban működő intézményekkel szemben kritikusabbak az ott élők.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×