eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Fokozatosan tennék általánossá az egész napos iskolát - lapszemle

A Magyar Nemzetnek Hoffmann Rózsa nyilatkozott. A Népszabadság pedig arról ír, hogy magyarázatot vár az Európai Bizottság az e-útdíj kapcsán.

Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár a Magyar Nemzetnek nyilatkozva elmondta: már ebben a tanévben részt vehetnek a pedagógusok a minősítő eljáráson, amelynek révén magasabb besorolást, és így magasabb bért is kaphatnak. Az egész napos iskoláról szólva pedig közölte, hogy azt fokozatosan tennék általánossá.

A Népszabadság szerint a Dunaferr cáfolja, hogy a már bejelentett 1500 alkalmazott elbocsátásán túl további 600-800 fős létszámcsökkentés lesz. A cég szóvivője hangsúlyozta: a menesztés a tervezett ütemben zajlik, azt nem lassítja a kormányzattal zajló párbeszéd.

A Népszabadság arról számol be, hogy az Európai Bizottság értékelése szerint a Magyarországon júliustól alkalmazott útdíjrendszer nem felel meg a közösségi irányelveknek.A testület úgy vélte: az úthasználati díjak lényegesen magasabbak a kormány által korábban számítottnál, és nincsenek a modell használatához elengedhetetlen alapvető adatok.

A Magyar Nemzet írása szerint az úgynevezett kémügy ítéletét a törvény által előírt hatvannapos határidőn belül írásba foglalták. Így az ítéletet a vádlottak és védőik a napokban már tanulmányozhatják. Az iratbetekintés után a törvényszék az ügyet haladéktalanul fölterjeszti a Fővárosi Ítélőtáblára, ahol másodfokon folytatódik majd a büntetőper.

Az Index cikkéből kiderül:elrendelte a nyomozást a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség a szombaton egy rendőr által megvert férfi ügyében. A férfi azt mondta Sopron belvárosában motorozott, amikor azt látta, hogy az előtte haladó rendőrautó sofőrje az ablakon kihajolva telefonál. Kifejezte nemtetszését, mire a rendőr utána eredt és intézkedést mímelve durván erőszakoskodott vele.

Az Index újságírói bejárták Malajziát. Azt írták: a maláj idegenforgalmi hivatal szlogenje szerint Malajzia az igazi Ázsia. Ehhez képest jóval tisztább és kevésbé kaotikus országot láttak, a szomszédos Thaiföldhöz vagy Indonéziához képest. Úgy vélik: aki egzotikumra vágyik, de nem járt még a Távol-Keleten, annak első állomásnak ideális hely Malajzia.

A Pénzcentrum.hu írásában az áll: további 10 százalékos rezsicsökkentésről dönthet ma a Fidesz frakció. A lap kiszámolta, mennyi marad a családok zsebében az újabb rezsivágás után. Felhívta a figyelmet ugyanakkor arra, hogy a megtakarítást érdemes összevetni a tranzakciós adó emelésével járó kiadásokkal.

A Portfolio.hu cikke szerint a közép-kelet-európai térség hét országában zajló fejlesztéseket összehangoló központot hozott létre a Deutsche Telekom Budapesten. A cél a televíziós szolgáltatások erősítése.

A Napi Gazdaság úgy tudja: a munkaügyi hatóság idén nem tervez szüreti ellenőrzést, de az éves munkatervében ütemezett egyéb vizsgálatok érinthetik a mezőgazdasági termelőket is. Az ellenőrzések során a munka- és pihenőidőre, valamint a munkaidő nyilvántartásának ellenőrzésére helyeznek majd nagyobb hangsúlyt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×