eur:
393.74
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Választási téma lehet az autópályadíj - lapszemle

Magyar találmány figyel a szőlő érésére Tokajtól Kaliforniáig. Választási téma lehet Németországban az autópályadíj.

Népszabadság

Magyar találmány figyel a szőlő érésére Tokajtól Kaliforniáig. A gazdának nem kell a tőkék között járnia, mert az okos szenzorok állandóan tájékoztatják mindenről. A magyar innováció olcsóbb előállítást és jobb minőséget ígér.

Nol.hu

Választási téma lehet Németországban az autópályadíj, méghozzá annak "bajor" terve: eszerint csak a külföldi autósokat sújtaná a fizetési kötelezettség, az eddig ingyenes német autópályákon. A helyzet különösen pikáns, mivel a vita nem a kormány és az ellenzék, hanem a két keresztény testvérpárt, a CDU és a CSU között dúl.

Magyar Nemzet

A romagyilkosságok másodrendű vádlottjáról, Kiss Istvánról is beszélhetett a negyedrendű vádlottal, Csontos Istvánnal, a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) biztonsági kapcsolatával a kislétai támadás előtti napokban H. Ernő, az egykori szerződéses katona tartótisztje

A rezsicsökkentés folytatása és a kisgyerekes családok támogatásának bővítése szerepel elsődlegesen a Fidesz szerdán kezdődő frakcióülésének napirendjén - mondta Rogán Antal frakcióvezető a Magyar Nemzetnek. Az újabb rezsicsökkentés a villamos energia, a gáz és a távfűtés árát érinti, az időpont még kérdéses, de alapvetően két verzió lehetséges, vagy a fűtési szezon előtt, vagy januártól csökkenhetnek újra az árak. A frakció a kiskeresetű családok adókedvezményét és a gyed extra bevezetését tekinti most a legfontosabbnak a jövő évi költségvetés előkészítése kapcsán.

Index

Amerikai focistának készült a puha kosárral szemben, 17 évesen 15 év börtönre ítélték, de négy hónap után kegyelmet kapott, nagy szája volt, rappelt is, dress code-ot vezettek be az NBA-ben miatta, nem értette, miért kell az edzésről beszélnie. 150 millió dollárt keresett, semmije nem maradt. A kosártörténelem legkülönlegesebb alakja, Allen Iverson a kosárkultúrára nagyobb hatással volt, mint Michael Jordan. Tizennégy év után, 38 évesen visszavonult.

A magyar származású NFL-es rúgó, Meskó Zoltán a hatszoros Super Bowl-győztes Pittsburgh Steelersnél folytatja pályafutását, jelentette be az igazolást a klub hétfő éjjel. A Pittsburgh Steelers az NFL-történetének legsikeresebb csapata.

Napi Gazdaság

Tavaly az állam 565,2 milliárd forint adókedvezményt hagyott az adózóknál, a legnagyobb nyertesek a gyerekes családok, a bankok és a sportegyesületek voltak. A lap szerint akár nullszaldósra is hozhatta volna a kormány tavaly az államháztartást, hiszen az éves deficit 598,6 milliárd forint volt.

Pénzcentrum.hu

Az idei évben is jól pörögtek a kuponos, bónuszos utazások. A piac legnagyobb szereplői a Pénzcentrum.hu körképében elmondták, hogy sikerrel zárták az idei szezont, minden eddiginél többen választották az akciós utakat. Volt, akinél a teljes utazási csomagokat keresték, volt, ahol az apartmanok, míg máshol a kimondottan olcsó szállások lettek népszerűek.

A Portfolio.hu a HírTv-re hivatkozva arról ír, hamarosan elkészül a nevesített lista a Dunaferr azon 250 dolgozójáról, akit az első körben érint az elbocsátás. A vasmű üzemi tanácsa szerint a tervezett leépítés elhamarkodott és megalapozatlan.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×