Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Állandó akciók a ruhaüzletekben - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Nemzet Pécs közbiztonságáról ír, míg a Népszabadság a ruhaiparral foglalkozik.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy jobb Pécs közbiztonsága, mint ahogy a lakosság érzi a nagy visszhangot kiváltó bűnügyek tükrében; a bűncselekmények száma csökkent Baranyában. A lap emlékeztet arra, hogy a városlakók bizalmát megrengette Bándy Kata rendőrségi pszichológus tavalyi meggyilkolása, a pécsi polgármester lányának tavaszi megtámadása, valamint egy pécsi állatorvos által elkövetett brutális gyilkosság is.

A Népszabadság azzal foglalkozik, hogy a válság milyen hatással volt a ruhapiacra. A korábbi szezonzáró, nyári, illetve tél végi kiárusításokkal szemben a ruházati kereskedők az utóbbi időben már állandó akciózással próbálják legalább szinten tartani a forgalmukat.

Az Index írásából kiderül: magyar kutatók egy csoportja rájött, hogyan lehet kiszűrni egy ötven év felett szinte mindenkit érintő, de általában jó ideig tünetmentes betegséget egy pofonegyszerű eljárás segítségével. Olyan feladatokat találtak ki, amelyek nem annyira összetettek, de velük az agy különböző területei jól megmozgathatók, és komoly munkára kényszeríthetők.

A Napi Gazdaságból megtudhatják: várhatóan augusztustól érkeznek a lakossághoz az első átdolgozott vízszámlák, amelyek a július 1-jét követően elfogyasztott tételeket már csökkentett díjon tartalmazzák, illetve a rezsicsökkentéssel elért megtakarítást is feltüntetik rajtuk.

A Portfolio.hu összesítése szerint az amerikai makroadatok vegyesre sikerültek, a vállalati hírek közül több is kellemes meglepetéssel szolgált. A Facebook negyedéves számainak különösen örültek a befektetők, a papírok közel 30 százalékot emelkedtek.

A Pénzcentrum.hu azt taglalja, hogy az informatika felgyorsult fejlődése miként segítette az elmúlt években a pénzügyi területet, miként hozott magával olyan technológiákat, amelyek költséghatékonyságot, az ügyfél-elégedettség növelését és többek között biztonságos online működést tesznek lehetővé.