eur:
393.83
usd:
365.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Hétfőtől ítélkezési szünet az Alkotmánybíróságon

Ítélkezési szünetet tart az Alkotmánybíróság (Ab) július 22-től augusztus 30-ig - olvasható a testület honlapján.

Az Ab, ügyrendje szerint, évente legfeljebb két alkalommal - nyáron és télen -, összesen legfeljebb ötvenhat nap ítélkezési szünetet tart.

A hétfőn kezdődő ítélkezési szünet nem számít bele az ügyrendben meghatározott határidőkbe. Ugyanakkor nem érinti az ítélkezési szünet az alkotmánybírósági törvényben megállapított határidőket, így többi között az alkotmányjogi panasz benyújtására nyitva álló 60 napot.

Az ügyrend szerint az Ab elnöke elrendelheti adott ügy soron kívüli elbírálását, ami többi között azt is jelenti, hogy az eljárási cselekményeket haladéktalanul foganatosítani kell.

Az Ab tavaly december 28-án hirdette ki azt a határozatát, melyben formai okokból megsemmisítette az alaptörvény egyes átmeneti rendelkezéseit, ez év január 4-én pedig Áder János köztársasági elnök indítványa nyomán a magyarországi lakóhellyel rendelkező állampolgárok választással összefüggő regisztrációs kötelezettségének alkotmányellenességét mondták ki.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×