eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Csányi Sándor visszavonul?

A Magyar Nemzet Online értesülése szerint visszavonulásra készül Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója. A honlap ezzel magyarázza az üzletember csütörtöki hatalmas részvényeladását.

Az MNO úgy tudja, hogy egészségügyi probléma állhat a döntés hátterében, 2013 februárjában Csányi Sándor súlyos szívműtéten esett át Németországban.

A honlap emlékeztetett arra, hogy az elnök-vezérigazgató, valamint a minősített befolyása alatt álló Bonitás Zrt. csütörtökön darabonként 4668 forintos átlagáron 342 818 darab OTP-törzsrészvényt értékesített. Ezzel Csányi Sándor tulajdona az OTP Bank által kibocsátott értékpapírból 10 000 darabra csökkent. A bank azt is közölte, hogy a Bonitás 2002 Zrt., mint az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának minősített befolyása alatt álló társaság, a Budapesti Értéktőzsdén darabonként 4617 forintos átlagáron 1 350 000 darab OTP-törzsrészvényt adott el. Így a Bonitás 2002 Zrt. tulajdona az OTP Bank által kibocsátott részvényből 1 150 000 darabra (0,41 százalékra) csökkent. Mindezek mellett Csányi Sándor elnök-vezérigazgató közvetlenül fennálló részvénytulajdona változatlan maradt - tudatta a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapja pénteken.

Az OTP ugyancsak pénteken azt közölte a távirati irodával, hogy Csányi Sándor és vállalkozásai hazai, elsősorban agrár- és élelmiszer-ipari beruházások finanszírozására csoportosítják át az értékesített OTP Bank-részvényekből származó bevételt. Elemzők akkor úgy vélték, a piacnak nem elég magyarázat az, hogy a 8 milliárd forinthoz közeli OTP-eladás oka Csányi portfóliójának átalakítása.

Az MNO emlékeztetett arra, hogy Navracsics Tibor a Hír TV Magyarország élőben című műsorában bejelentette, hogy újabb mentőcsomaggal készülnek a devizahitelesek számára, melyben az árfolyam-különbözet részleges átvállalása vagy teljes elengedése szerepel. A lehetőségekről már jövő szerdai ülésén tárgyal a kormány. Az újabb devizahiteles mentőcsomag hírére az OTP árfolyama mintegy 9 százalékot esett két nap alatt. Pénteken további 4,9 százalékkal gyengült. Az árelmozdulás miatt a Budapesti Értéktőzsde időlegesen szüneteltette az OTP-részvények kereskedését.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×