eur:
395.1
usd:
371
bux:
65141.96
2024. április 19. péntek Emma

Bajnai szerint akármilyen összefogás nem vezet feltétlenül győzelemhez

Ellenzéki összefogás nélkül nincs győzelem a 2014-es választásokon, de egy akármilyen összefogás nem vezet feltétlenül győzelemhez.

Az Együtt-PM szövetség vezetője a jövő évi választásokra utalva úgy fogalmazott: a győztes koalíció csak olyan lehet, amelyik reményt nyújt és a jó kormányzás lehetőségét, nem megosztó, középre nyitott, bírja a sokféleséget. Emellett vonzó otthont kínál a politikai otthontalanoknak, miközben elfér benne sok, már elkötelezett demokrata szavazó - tette hozzá. Csak olyan összefogás nyerhet, amelyik a létrejötte után nem magára zárja az ajtót, hanem több százezer támogatót képes magához vonzani.

Bajnai Gordon azt is kijelentette, hogy 2014-ben nem a baloldal küzdelme zajlik majd a jobboldal ellen, hanem "a normális Magyarország küzdelme zajlik majd Orbánország pénze, propagandája és zsoldoshadserege ellen".

A volt miniszterelnök úgy fogalmazott: egy demokráciában nem királyt vagy vezért választanak maguknak a polgárok, hanem jövőt. Kijelentette, hogy az általa kínált jövőben nem az élet szól a politikáról és nem az emberek vannak a politikusokért, hanem fordítva.

Hangsúlyozta: azok támogatását keresi, akik egy békés, nyugodt, gyarapodó országot akarnak építeni a majdani választási győzelemből. Leszögezte: be fogják fejezni az állandó háborúskodást, ugyanis csöbörből vödörbe juttatná az országot az, aki egyszerűen csak visszavágót akar a jelenlegi rezsimmel szemben. "Békét akarunk, mert tudjuk, hogy békét csak az teremthet, aki győzött" - hangsúlyozta, ugyanakkor kijelentette, "Orbánnal és Simicskával nincs kiegyezés, mert ők azok, akik túszul ejtettek egy országot, és túszul ejtették az ország egyik felét".

Azt is kiemelte, hogy védelmet és igazságot szolgáltatnak a rendszer minden "áldozatának", de nem hirdetnek boszorkányüldözést azok ellen, akiket megtévesztett, átvert vagy kihasznált ez a rezsim.

Bajnai Gordon, aki beszéde elején a változásra vágyó magyar polgárok nevében mondott köszönetet a megjelenteknek, azt hangsúlyozta, amibe belekezdtek, végigviszik. "Elzavarjuk a hatalomból Orbán Viktort, felszámoljuk Simicska Lajos birodalmát, Magyarországból pedig egy összetartó, igazságosabb, gyarapodó országot fogunk csinálni. Együtt megcsináljuk!" - hangoztatta.

Az Együtt-PM vezetője arról beszélt, hogy Orbán Viktor kormánya a legrosszabb Európában, mert sikertelen, de mohó. Egy ország működtetéséhez sok pénz kell, de egy rossz kormány hatalmon tartásához rengeteg - közölte. Véleménye szerint a magán-nyugdíjpénztári vagyon "lenyúlása" után ezért volt szükség az állami földek "megkaparintására", majd a trafikok "államosítására", végül pedig a takarékszövetkezetek "bekebelezésére". A kormányoldalra utalva azt mondta: soha sem fognak leállni, mert egyre több pénzre lesz szükségük ahhoz, hogy "a zsoldosokat" kifizethessék. "Vigyázat, Orbán Viktor zsákmányszerző üzemmódban van!" - figyelmeztetett.

Véleménye szerint nem igaz az, hogy a miniszterelnök nem tud arról a "sok disznóságról", ami kormányzás címén zajlik. A rezsim azért ilyen, mert Orbán ilyenné tette, nem élt, hanem visszaélt a kétharmados hatalmával, ebben az országban semmi sem történhet az engedélye nélkül, vagy az érdekei ellenére - mondta.

Orbán Viktornak és kormányának legalább három főbűne van: Magyarország lenyúlása, a szabadság korlátozása és az ország elszegényítése - hangoztatta Bajnai Gordon.

Saját elképzeléseiket ismertetve azt mondta, olyan országot építenek, amelyben az ember sorsa nem a születése pillanatában dől el, ahol mindenkinek jár az esély, hogy fokról fokra jusson előre az életben. Hozzátette: részletesen kiszámolt, felelős és hosszú távra szóló programjuk van, amely arra épül, hogy ha munka van, akkor minden van. Munka viszont akkor van, ha jól működik és fejlődik a gazdaság, a gazdaság alapja pedig a bizalom - közölte. Orbán Viktor viszont Európa legmegbízhatatlanabb kormányát vezeti - tette hozzá.

Saját gazdasági programjukról azt mondta, hogy az helyreállítja a bizalmat, gyarapodást hoz az országnak és újraköti a szolidaritás szövetségét is.

Nemzeti szégyen, hogy ma félmillió gyermek él szegénységben és több mint ötvenezer naponta éhezik, ezért az Együtt-PM 2014 végére olyan országot teremt, amelyben egyetlen gyermek sem fekhet le éhesen - hangsúlyozta. Hozzátette: az egykulcsos adórendszert igazságosabb adóval váltják fel, amely a minimálbéreseknek már a rendszer a bevezetéstől kezdve havonta nyolc-tízezer forinttal többet jelent.

Bajnai Gordon szerint a kormány elárulta a fiatalokat is, mert azt ígérte, hogy a felsőoktatás a szorgalmas, de szegényebb fiatalok előtt is nyitva áll majd. Az elitoktatás most arról szól, hogy csak az elit gyermekei tanulnak a felsőoktatásban - jelentette ki.

A bejelentett pedagógus-béremelés csak egy pici részét törleszti annak az adósságnak, amelyet az elmúlt években felhalmoztak velük szemben - folytatta. Szavai szerint el akarják érni, hogy a pedagógusi pálya újra közmegbecsülésnek örvendő, tisztes polgári jómódot biztosító hivatás legyen.

Bajnai Gordon, azt is leszögezte, hogy újrafonják azt a szociális védőhálót, amelyen az elmúlt években egyre több lett a lyuk, és amelyet Orbán Viktor "végképp szétszakított".

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×