eur:
394.87
usd:
372
bux:
66398.5
2024. április 16. kedd Csongor

Van-e visszaút a külföldre költözőknek? - hetilapszemle

A Figyelő a külföldön élő magyarok hazacsábításáról ír, míg a Heti Válasz az azonos neműek házasságáról ír.

A Figyelő arról közöl összeállítást, hogy mintegy 335 ezer magyar él külföldön, akiknek hazacsábítására milliárdokat áldoz kormány. De a külföldön élő magyar tehetségek számára elsősorban a kiszámítható környezet és egy hatékonyan működő állam jelentene vonzerőt. Egy felmérés szerint az egyetemisták háromnegyede tervezi, hogy külföldön tanul és dolgozik majd és közülük minden harmadik úgy gondolja, hogy végleg elhagyja Magyarországot.

A diákok szinte kivétel nélkül angol vagy német nyelvterületre mennének, az európai országok közkedveltek.

A Heti Válasz arról ír, hogy világszerte magasabb fokozatba kapcsoltak a homoszexuális aktivisták. Miközben több mint hatvan országban szankció, börtön vagy halálbüntetés vár rájuk, sok helyen teljesítették az érintettek követelését. Az Egyesült Államokban vagy Skandináviában összeházasodhatnak.

Magyarország a bejegyzett élettársi kapcsolat elfogadásával az erős középmezőnybe tartozik. A szabályozás megfelel a természetes családmodellt védő, ám a kisebbségekre is figyelemmel lévő konzervatív felfogásnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×