eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Budapest legdrágább eladó ingatlana egy 2 milliárd forintos villa - lapszemle

A Magyar Nemzet az egyszerűsített adóbefizetés részletszabályairól ír. Az Index a legdrágább fővárosi ingatlanok piacán nézett körül.

A Magyar Nemzet cikke szerint a cégek és az egyéni vállalkozók ezentúl egyetlen pénzmozgással róhatják le közterheiket az egyszerűsített adóbefizetés részletszabályairól hamarosan megjelenő rendelet alapján. Az új módszerrel a vállalkozások akár havonta is jelentős összeget takaríthatnak meg. A korábbi fél tucat, vagy annál is több helyett mindössze egy utalás banki díját kell majd megfizetni.

A Népszabadság arról közöl összeállítást, hogy miként hatott a helyhatóságokra az adósságok átvállalása. A lap szerint jelentős javulás nem tapasztalható, példaként a szocialista vezetésű Szegedet hozza példaként: Botka László városától több pénzt vettek el, mint feladatot. A lap azt írja, a legtöbb polgármester nem nyilatkozik, mert retorziótól fél.

Az Index a legdrágább fővárosi ingatlanok piacán nézett körül: luxus 390 évnyi átlagfizetésért. Az egyik legdrágább ingatlan a Hegyvidéken, egy hárshegyi kastély, a kiváló panorámájú épület 2095 négyzetméter alapterületű, háromszintes, tartozik hozzá teremgarázs és helikopter-leszállópálya is, az ára több mint egymilliárd forint. Van ennél drágábban kínált ház is, a főváros legdrágább eladó lakása egy több mint 2 milliárd forintos svábhegyi villa.

A Magyar Nemzet arról ír, miután egyesületként bejegyezték, tisztújítást tart a Magyar Szolidaritás Mozgalom. Bajnai Gordon szövetségeseinél mindezt a demokratikus elkötelezettséggel magyarázták. A lap azonban úgy tudja, a tagság jelentős részén túl Bajnaiék is az eddigi társelnököt, Székely Sándort látnák szívesebben az elnöki székben Kónya Péter helyett.

A Napi Gazdaság a lehetséges pénzintézeti felvásárlásokról, fúziókról közöl összeállítást. A lapban részletesen elemzik azokat a piaci pletykákat, amelyek a CIB eladásáról, és a hírbe hozott vevők szólnak. További részletek a kilenc órakor kezdődő Üzleti reggeli című műsorunkban.

Az Index az Egyesült Államok történetének eddigi legnagyobb városszintű csődjéről ír. Detroit adóssága több mint 15 milliárd dollár, a válságmenedzser most arra kérte az illetékes szövetségi bírót, hogy helyezze csődvédelem alá a várost, ahol a válság miatt nőtt a munkanélküliség és a népesség 2000 és 2010 között negyedével csökkent, a bűnözés elharapózott.

A portfolio.hu a befektetések lehetséges hozamairól ír kapitális fogás, mégsem mozdul a lakosság címmel. A lap összesítése szerint például a legjobb részvényalappal 28%-os hozamot is be lehetett zsebelni, a kevésbé szerencsések viszont akár a befektetésük 10%-át is elbukhatták.

A penzcentrum.hu a társasházak költségvetéséről közöl cikket és azt írja, egyik közös képviselőnek sincs joga éves tervben nem szereplő tételeket megrendelni és kifizetni. Ez ugyanis jogilag sikkasztás. Van, aki szerint mégis ez a bevett gyakorlat jelenleg Magyarországon.

A Napi Gazdaság az amerikai bankok most zárult gyorsjelentési szezonjáról ír. A hat legnagyobb tengeren túli bank mindegyikének negyedéves teljesítménye felülmúlta az elemzői várakozásokat. Azonban vannak a dolognak árnyoldalai is, az egyik, hogy az elmúlt hónapokban jelentősen csökkentették a várt eredményeket, így könnyebb is volt azokat túlszárnyalni. További részletek a kilenc órakor kezdődő Üzleti reggeli című műsorunkban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×