eur:
394.62
usd:
365.22
bux:
65482.75
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

1500 embert költöztetnek ki a világháborús bomba miatt

Egy mintegy 50 kilogrammos, második világháborús légibombát találtak Budapesten, az I. kerületi Pala utcában, emiatt szerda reggel 8 órától mintegy 80 házból kell elhagyniuk otthonukat a lakóknak, továbbá két szállodát, a Francia Intézetet és egy művelődési házat is kiürítenek. Több busz és villamos forgalmát is korlátozhatják a főváros I. kerületében.

A közlekedési társaság, a tűzszerészek és a rendőrség képviselői szerda reggel egyeztetnek a szükséges korlátozásokról, amely a 16-os és 86-os buszok, valamint a 19-es és 41-es villamosok forgalmát érintheti - tette hozzá a fődiszpécser.

Az I. kerületi Pala utcában találták a II. világháborús bombát, emiatt szerda reggel mintegy 80 házból kell elhagyniuk otthonukat a lakóknak, továbbá két szállodát, a Francia Intézetet és egy művelődési házat is kiürítenek - közölte Várkonyi Melinda, az MH Honvéd Tűzszerész és Hadihajós ezred kommunikációs tisztje kedd este az MTI-vel.

A főhadnagy ismertette: a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a rendőrség munkatársai szerda reggel 8 órakor kezdik meg az épületek kiürítését, mivel nem lehet megállapítani, hogy a légibombában van-e gyújtószerkezet.

A második világháborús bombát kertépítési munkálatok közben találtak a Pala utca 8. szám alatti, 11 lakásos társasház udvarán, az éjszaka folyamán a rendőrség biztosította a helyszínt.

A kedd esti tájékoztatás szerint a kiürítés a Clark Ádám tér-Bem rakpart-Corvin tér-várfal által határolt területet érinti, mintegy 80 házat, összesen 1500-1600 embert az előzetes becslések szerint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×