eur:
393.84
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Megkezdte munkáját az első Antall József Nyári Egyetem

Tegnap megkezdte munkáját az első Antall József Nyári Egyetem. A programsorozat megnyitóján Hende Csaba honvédelmi miniszter azt mondta: Magyarország arra is fel akarja használni a visegrádi négyek soros elnöki posztját, hogy növelje az együttműködés láthatóságát Európában.

Antall József hitt abban, hogy közép-Európa sorsa az együttműködés - mondta az első Antall József Nyári Egyetem megnyitóünnepségén Hende Csaba honvédelmi miniszter a rendszerváltozás első magyar miniszterelnökének pályafutását méltatva. Emlékeztetett: Antall József egyik alapítója volt a Visegrádi Négyek együttműködésének.

A Visegrádi Négyek katonai együttműködéséről Hende Csaba azt mondta: a védelempolitikai álláspontok összehangolása, az egységes V4 álláspontok kialakítása egyre inkább általános gyakorlattá válik, amely hatékonyabb érdekérvényesítő erőt jelent a NATO és az Európai Unió fórumain.

Hende Csaba emlékeztetett: 2013. július 1-jével Magyarország vette át a Visegrádi Négyek elnökségét. A honvédelmi miniszter hozzátette: a négy ország közös álláspontot igyekszik kialakítani a NATO 2014-es csúcstalálkozójára is.

Az elsősorban a Visegrádi Négyek, valamint közép-Európa együttműködéséről szóló Antall József Nyári Egyetemen 16 ország képviselői vannak jelen. A programsorozat július 26-áig tart.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×