eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Újabb módosítás jöhet a trafikok miatt

Több kerületi polgármester értelmezése szerint hiába a tiltó helyi rendelet, trafikban lehet éjjel is alkoholt venni, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára viszont ezzel nem ért egyet.

A fővárosi kormányhivatalhoz fordult több kerületi önkormányzat amiatt, mert rendeletük szerint tilos boltban éjjel alkoholt árulni, a trafikokra viszont ez egyes értelmezések szerint nem vonatkozik. Azokat ugyanis egy, Lázár János nevéhez is köthető módosítással kivették a kereskedelmi törvény hatálya alól - az önkormányzati rendeletek viszont arra a törvényre hivatkoznak.

Bús Balázs III. kerületi polgármester törvénymódosító javaslatot nyújtott be, hogy a trafikokra is azok a szabályok vonatkozzanak, mint az egyéb boltokra. Ezzel legközelebb a parlament ősszel tud foglalkozni - tette hozzá.

Megkerestünk több önkormányzatot, hogy miként szeretnék megoldani a problémát, tárgyalnak-e például az éjjel-nappali trafikosokkal, de egyelőre nem nyilatkoztak.

Felhívtuk a kormányhivatalt is, ahol azt mondták, bár 30 napjuk van az állásfoglalás kiadására, ez valószínűleg hamarabb elkészül.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, Vámos György azt mondta az InfoRádiónak: értelmezése szerint a kerületi alkoholárusítási tilalom a trafikokra is vonatkozik.

Megkerestük a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-t, hogy véleményük szerint az érintett trafikosok árulhatnak-e a trafikok éjjel alkoholt vagy sem, de a nemzeti fejlesztési minisztériumhoz irányítottak minket, onnan viszont nem kaptunk választ.

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Lázár János a napokban azt közölte: az éjszakai alkoholárusítással kapcsolatban elmondható, hogy nem erre irányult a jogalkotó szándéka, így az erre vonatkozó szabályozást összhangba kell hozni az önkormányzati törvénnyel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×