Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kocsis Máté: alapos eljárás alapján hoztak ítéletet Szilvásy György ellen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságán egyértelművé vált, hogy alapos, széles körű ismeretekre épített nyomozás alapján emeltek vádat, majd ugyanilyen alapos és körültekintő mérlegelés alapján született meg az ítélet Szilvásy György volt titokminiszter és társai ellen - mondta Kocsis Máté, a testület fideszes tagja hétfőn újságíróknak.

A bizottság rendkívüli, zárt ülését követően a kormánypárti politikus - aki az ülés összehívóinak kezdeményezői között volt - azt mondta: érződik, hogy a maffiabaloldal kulcspolitikusai borzasztóan idegesek attól, hogy előfordulhat, számon kéri őket az igazságszolgáltatás.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció politikusának a szavaira reagálva Kocsis Máté elmondta: a felháborodást nem az eljárásnak kellene kiváltania, hanem annak, hogy egyáltalán egy ilyen eset megtörténhetett.

A volt titkosszolgálati vezetők ügyében született dokumentumok titkosságának feloldását kéri az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága az Alkotmányvédelemi Hivatal főigazgatójától. A testület levélben kéri az ügyben első fokon eljáró Debreceni Törvényszék bíráját, hogy tegye lehetővé a bizottság számára az iratokba való betekintést.

Ezt Vadai Ágnes országgyűlési képviselő, a Demokratikus Koalíció politikusa közölte a nemzetbiztonsági bizottság hétfői zárt ülése után. Elmondta: a zárt ülésen tájékoztatást kaptak az úgynevezett kémügyben. A bizottsági ülés jegyzőkönyvének minősítése 2040. december 31-ig tart.

A képviselő azt mondta, amit a megjelent állami szervek közöltek az semmivel sem több tény, mint amit eddig lehetett tudni. Ellenben kiderült, hogy voltak olyan nyomozati eljárási lépések, amelyek megkérdőjelezhetőek - tette hozzá Vadai Ágnes.