Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Könnyebbé válhat a cégalapítás - hetilapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Figyelő szerint a vállalkozások ügyintézésének egyszerűsítését és a foglalkoztatással járó bürokrácia megnyirbálását tervezi a kormány, míg a Heti Válaszban a 4-es metró föld alatti belső tereinek látványvilágáról, a megállók legizgalmasabb építészeti megoldásairól olvashatnak.

A Figyelő arról ír, hogy könnyebbé válhat a cégalapítás és az első alkalmazott felvétele a kisebb vállalkozásoknál. Különleges kiváltságokban részesülhetnek az agráriumban, kereskedelemben működő kkv-k. Ehhez azonban a lap szerint gyors kormányzati döntések kellenek. Ami biztos, hogy a kormányablakokban július óta már 150 ügyet tudnak intézni a vállalkozók, a tervek szerint az ügyek száma jövő januártól 2000-re nő.

A Heti Válasz cikke a 4-es metró állomásainak belső tereiről szól. Hamarosan ugyanis, július végén már elindulhatnak a próbajáratok, az építkezés 85 százalékos készültségű. A főpolgármester szerint rengeteg volt a pazarlás a beruházás során, példaként említette a mozaikburkolatokat és a Rákóczi téri megálló fénycsapdáját. A generáltervező cég vezetője szerint viszont a metró nem az építészek miatt lett ilyen drága. Úgy vélte: a terek méretét megszabták a technikai adottságok, a nyomvonal és az állomások helye, miközben az előírások is folyton változtak. Azok az ötletek, amelyek az állomásokat egyedivé, izgalmassá tették, szerinte nem voltak költségesek. A lap négy metróállomás belső terének látványvilágát is bemutatja képekkel.