eur:
393.76
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Könnyebbé válhat a cégalapítás - hetilapszemle

A Figyelő szerint a vállalkozások ügyintézésének egyszerűsítését és a foglalkoztatással járó bürokrácia megnyirbálását tervezi a kormány, míg a Heti Válaszban a 4-es metró föld alatti belső tereinek látványvilágáról, a megállók legizgalmasabb építészeti megoldásairól olvashatnak.

A Figyelő arról ír, hogy könnyebbé válhat a cégalapítás és az első alkalmazott felvétele a kisebb vállalkozásoknál. Különleges kiváltságokban részesülhetnek az agráriumban, kereskedelemben működő kkv-k. Ehhez azonban a lap szerint gyors kormányzati döntések kellenek. Ami biztos, hogy a kormányablakokban július óta már 150 ügyet tudnak intézni a vállalkozók, a tervek szerint az ügyek száma jövő januártól 2000-re nő.

A Heti Válasz cikke a 4-es metró állomásainak belső tereiről szól. Hamarosan ugyanis, július végén már elindulhatnak a próbajáratok, az építkezés 85 százalékos készültségű. A főpolgármester szerint rengeteg volt a pazarlás a beruházás során, példaként említette a mozaikburkolatokat és a Rákóczi téri megálló fénycsapdáját. A generáltervező cég vezetője szerint viszont a metró nem az építészek miatt lett ilyen drága. Úgy vélte: a terek méretét megszabták a technikai adottságok, a nyomvonal és az állomások helye, miközben az előírások is folyton változtak. Azok az ötletek, amelyek az állomásokat egyedivé, izgalmassá tették, szerinte nem voltak költségesek. A lap négy metróállomás belső terének látványvilágát is bemutatja képekkel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×