Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Cirkuszfesztiváltól a Szuperkupa-döntőig - programajánló

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A hétvégén a fővárosban és vidéken is több kiemelkedő kulturális programot rendeznek: a Cirkuszok éjszakája, lovagi torna és színházi előadások is várják a szórakozni vágyókat. Aki sportosabb kikapcsolódásra vágyik, az rangos labdarúgó- és vízilabda-mérkőzések közül válogathat.

Első alkalommal rendezik meg a Cirkuszok éjszakáját a Fővárosi Nagycirkuszban, valamit három balatoni településen. A szombat este 7 órától éjfélig tartó, egyedülálló programban négy cirkusz vesz részt: a Fővárosi Nagycirkusz és három magáncirkusz: a Horse Evolution, a Magyar Nemzeti Cirkusz és az Eötvös Cirkusz. Az összefogás célja népszerűsíteni a minőségi cirkuszművészetet.

Három lovagi torna és borszökőkút is várja az érdeklődőket a vasárnapig tartó Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokon. Cseke László fesztiváligazgató kiemelte, hogy idén először solymászati bemutatóval is várják a kilátogatókat, és Magyarország legkiválóbb solymászai egyszerre 30 madarat röptetnek majd. A tornán részt vesz Kassai Lajos világhírű lovas íjász, a Fekete Sólymok íjász csapata és csallóközi íjászok.

Bartók Úton címmel a Kulturális Városközpont sokszínűségét bemutató programsorozatot szervez a hétvégén Újbuda Önkormányzata. Bosznai Tibor, a rendezvény művészeti tanácsadója azt mondta: az önkormányzata a kerület alkotócsoportjaival, galériáival, vendéglátóhelyeivel, valamint az egyetemista fiatalokkal közösen kulturális hétvégével pezsdíti fel a Bartók Béla út életét.

Charles Dickens regényéből adaptálta színpadra Lionel Bart "Oliver" című családi musicaljét, amit a Veszprémi Petőfi Színház társulata mutat be vasárnap másodszor a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.
Tizedik alkalommal gyűjti össze Magyarország dixieland együtteseit Siófok Fő terén a New Orleans Jazz Fesztivál, amely egy háromnapos esti koncertsorozat.

Arisztophanész "A nőuralom" című komédiáját mutatják be ezen és a következő hétvégén az Aquincumi Múzeum Romkerti Színházában.

A Belváros egyik idegenforgalmi szempontból kiemelkedő övezetében - a Király utcát a Paulay Ede utcával összekötő Central Passage területén - júliustól Budapesti Művészeti Bazár nyílik. A szervezők adományozásra és civil szervezetek bemutatkozására is lehetőséget adnak.

Aki sportosabb kikapcsolódásra vágyik, az rangos labdarúgó és vízilabda események közül válogathat. Szombaton a Puskás Ferenc Stadionban rendezik a labdarúgó Szuperkupa döntőjét, amelyen a bajnok Győr és a kupagyőztes Debrecen csap össze. A találkozó jó felmérő lesz a két együttesnek, amely jövő héten kezdi nemzetközi kupaszereplését: a győriek az izraeli Maccabi Tel-Aviv együttesével, a hajdúságiak pedig a norvég Stromsgodset csapatával mérkőznek meg.

Aki a férfi vízilabda-válogatott felkészülését szeretné követni, annak jó alkalom a szokás szerint a Margitszigeten zajló nemzetközi torna. Benedek Tibor szövetségi kapitány csapata Görögországgal, Németországgal és Montenegróval mérkőzik majd meg a hétvége folyamán.