Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Orbán Viktor felesége meghallgatta a demonstrálókat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megérkeztek a devizahiteles tüntetők a kormányfő háza közelébe, a mintegy 100-120 emberből álló csoport a Csipke utca és a Cinege út kereszteződésénél demonstrál - jelentették a helyszínről az MTI tudósítói csütörtök késő délután. Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége kiment a demonstrálókhoz, és meghallgatta álláspontjukat.

Az útkereszteződésben rendőrsorfal akadályozza a továbbjutást. A tüntetők azt kérték a Készenléti Rendőrség munkatársaitól, hogy engedjék őket Orbán Viktor háza elé, majd amikor ennek nem tettek eleget, megpróbálták arrébb nyomni a rendőrsorfalat. A rendőrök azonban ellenálltak, a tüntetők nem jutottak előbbre. Ezt követően egyeztetni kezdtek, hogy pár percre a miniszterelnök háza elé állhassanak.

A tüntetők közül többen azt skandálják: "Orbán Viktor jöjjön ki!"

A tüntetők csütörtökön délután indultak el a Kúria épülete elől Orbán Viktor házához, miután a Kúria az általa vizsgált perben a korábban született jogerős ítélettel szemben érvényesnek ítélte a felperes OTP Bankkal kötött devizahitel-szerződését.

A szervezők - a Koppány Csoport, az Otthonvédelmi Tanács és a Nem adom a házam civil mozgalom - felhívására a tüntetők rendőri biztosítás mellett indultak el a kormányfő otthonához. Ezt megelőzően egy kihangosítón bejátszották Orbán Viktor 2006-ban elhangzott szavait, amikor arról beszélt, ha a nép életét veszélyezteti egy kormány, akkor a népnek joga van elzavarni azt a kormányt.

A BRFK korábban azt közölte, hogy a spontán demonstrációról van szó, amelynek útvonalát a rendőrség biztosítja. Rögzítették: megőrzik Budapest közrendjét, közbiztonságát, mindent megtesznek a forgalom zavartalanságának biztosítása érdekében.

Lévai Anikó kiment a demonstrálók közé

Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége kiment a fővárosi XII. kerületi Csipke út és a Cinege utca kereszteződésében demonstrálókhoz csütörtök kora este, és meghallgatta álláspontjukat - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

A tüntetők a Kúria épülete elől indultak el Orbán Viktor házához, azt követően, hogy a legfelsőbb bírói fórum érvényesnek ítélte egy felperes devizahiteles szerződését.

A miniszterelnök feleségének a demonstrálók képviselői azt mondták, hogy eddig 3 ezer ember halt bele a devizahitelek okozta "anyagi csődbe", és felidézték, hogy Orbán Viktor 2008-ban kijelentette: senkit nem hagynak az út szélén.

Közölték: ha a miniszterelnök "tisztességesen akarja az országot ebben a helyzetben vezetni", akkor "kötelessége" mindent megtenni a helyzet megoldásáért.

Lévai Anikó megígérte a demonstrálóknak, hogy átadja az üzenetet férjének. A tüntetők megtapsolták, majd a demonstráció véget ért.

Ezt megelőzően a rendőrség és a tüntetők között újabb dulakodás kezdődött, mert a tüntetők a kordon által elzárt területre akartak menni. A rendőrség felajánlotta, hogy három ember bemehet és elmondhatja követeléseit, de ezt a demonstrálók nem fogadták el.